Laserski tretmani

Uklonite strije, ožiljke, kapilare na licu i telu, rozaceu, akne i ožiljke od akni. Pružamo i usluge laserske epilacije i laserskog podmladjivanja.

Naši tretmani

Laserska epilacija Alma Soprano Titanium

Alma Soprano Titanium laserska epilacija je predstavlja najefikasniji način uklanjanja neželjenih dlačica bilo gde na telu. U pitanju je klinički dokazana mašina koja kombinuje vrhunsku funkcionalnost sa neuporedivom udobnošću tokom trajanja tretmana. Kao prilog ovoj tvrdnji, valja istaći da je Alma Soprano Titanium dobitnik nagrade za najbolji novi laserski tretman godine u 2019.-2020. godini.

Kako radi Alma Soprano sistem epilacije? 

Alma Soprano Titanium mašina koristi prednosti tri kombinovane talasne dužine, stvarajući jedinstveno i rezultatom vođeno novo rešenje u svetu profesionalnog laserskog uklanjanja dlaka.

Zahvaljujući velikom aplikatorom veličine 4cm i naprednim sistemom hlađenja, tretmani su sada mnogo brži i bezbolni – nudeći značajno poboljšano rešenje kako za pacijente tako i za praktičare. Soprano Titanium koristi prednosti tri kombinovane talasne dužine, sa poboljšanim iskustvom pacijenata i pristupom orijentisanim na posao, stvarajući jedinstveno i rezultatom vođeno novo rešenje u svetu profesionalnog uklanjanja neželjenih dlaka.

 

Priprema za tretman i postupak

Titanium Alma Soprano laser predstavlja najsavremenije, najbezbednije i klinički dokazano rešenje za uklanjanje neželjenih dlaka sa regija na telu. Ono što ga izdvaja od svih drugih na tržištu je visok stepen efikasnosti, bezbolnost i bezbednost i što vam za tretman nije potrebna nikakva posebna priprema.

U pitanju je jednostavan i jasan proces pre kojeg ne preporučujemo depilaciju voskom bar mesec dana ili brijanje dan/dva pre samog tretmana. Ovo iz razloga što je neophodno da koren dlake bude prisutan kako bi epilacija laserom bila maksimalno delotvorna. 

Prednosti Alma Soprano titanium laserske epilacije nad ostalim vidovima uklanjanja dlaka

Ukratko rečeno, laserska epilacija pruža daleko dugotrajnije i efikasnije rezultate od ostalih, tradicionalnijih vidova. Za razliku od brijanja, pa i depilacije voskom, tehnika koje pružaju kratkotrajni efekat, uz tragove na koži i manje/više su bolne metode, epilacija Alma Titanium laserom predstavlja brz, jednostavan a opet nežan i bezbolan način da se trajno (uz par tretmana) rešite maljavosti bez straha od iritirane kože, bola, pa i uraslih dlaka.

Postupak je brži, čime vam štedi vreme, skraćujući broj dolazaka na tretmane, a time i novac koji biste davali da birate neki od tradicionalnijih vidova uklanjanja ili postupak laserske epilacije starijih generacija.

Da li je tretman bezbolan?

Apsolutno! Epilacija laserom Alma Titanium predstavlja najnapredniju tehnologiju koja postupak uklanjanja dlačica bilo gde sa tela čini jednim ugodnim, bezbolnim i brzim iskustvom. Aparat koristi sofisticiranu 3D tehnologiju za uklanjanje dlaka bez rizika od oštećenja okolnog tkiva kože čime faktički anulira bilo kakav potencijalni rizik od pojave bola.

Radeći na aparatu za lasersku epilaciju najnovije generacije, naš stručan SN Medic tim je tu da vaše želje i potrebe sprovede u delo na najprijatniji i najefektniji način, koji vam ujedno ne oduzima ni mnogo vremena. Za svoje klijente i pacijente biramo uvek samo oprobane, testirane i najkvalitetnije aparate i materijale za rad, te je tako i sa Alma Soprano Titanium laserom, odobrenim od strane američke FDA.

Da li se laserska epilacija može raditi tokom leta i na pocrneloj koži? 

Naravno! Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, Alma Soprano Titanium pogodan je za kožu pocrnelu od sunca, kao i za sve druge tipove kože – od svetlih do tamnih, sa jednakom učinkovitošću i rezultatom. Više ne morate brinuti da ćete uklanjanjem dlačica sa tela ukloniti i preplanuli ten jer uz Soprano Titanum to nije moguće 

Koliko dugo traje epilacija laserom Alma Soprano?

U zavisnosti od dela regije na telu za koji se radi tretman, postupak može trajati od svega nekoliko minuta pa do pola sata.

Za koje delove tela je podoban Alma Soprano Titanium laser?

Alma Soprano Titanium laserska epilacija pogodna je za uklanjanje dlačica sa gotovo svih regija na telu. 

Koliko je tretmana potrebno za trajno uklanjanje dlačica laserom?

U zavisnosti od dela regije na telu gde se vrši lasersko uklanjanje neželjenih dlačica, potrebno je od 5-7 tretmana.

Koliko košta Alma Soprano Titanium tretman laserom?

Cena zavisi od tipa regije i broja tretmana koji su potrebni. Za više detalja i zakazivanje, kontaktirajte nas telefonom ili pišite direktno putem kontakt forme na sajtu.

Laserska epilacija CANDELA IPL

Laserska epilacija Nordlys IPL laserom, lasera Candela jedina je takva u svetu. U pitanju je zaštićena tehnologija rada IPL lasera na nižim talasnim dužinama.

 

To u prevodu znači da tretman ne boli a efikasnost je u rangu najpoznatijih marki lasera koje rade epilaciju, samo što je tretman neuporedivo brži.

 

Da li je uklanjanje dlačica trajno?

Jeste, uklanjanje dlačica je trajno s tim što je potrebno ponoviti par tretmana u razmaku od tri nedelje. Ovo je bitno da bi se dlačice u svim stadijumima razvoja ravnomerno uklonile.

 

Postoji li priprema za lasersku epilaciju Nordlys IPL laserom?

Specifična priprema ne postoji, osim brijanja regije koja se epilira, što je uobičajena procedure za sve laserske epilacije.

 

Takodje, ne savetuju se epilacija na sveže osunčanoj koži, samo zbog efikasnosti tretmana, ali Nordlys IPL apsolutno ne može da naškodi čak i da ste sveže osunčani.

 

Koliko traje tretman laserske epilacije Nordlys laserom?

Tretman traje svega par minuta i znatno je brži od drugi konkurentskih lasera, jer nema vraćanja na prethodno mesto. Što u prevodu znači, gde je laserski zrak prošao, nema vraćanja. Za vreme tretmana laserske epilacije, pacijent nosi zaštitne naočare, dok lekar, ili sestra nose specijalne naočare za Nordlys IPL laser.

 

Šta posle tretmana Nordlys IPL laserom?

Posle tretmana idete svojoj kući. Neposredno nakon tretmana, sestra Vam može namazati tanak sloj umirujuće kreme na tretiranu kožu. 

 

Ono što je bitno je da na koži nema nikakvog crvenila, niti iritacije, nakon laserske epilacije.

Savetuje se nanošenje kreme za sunčanje par dana nakon tretmana.

 

Na koliko se ponavlja tretman lasersle epilacije Nordlys IPL laserom?

Tretman se ponavlja na tri nedelje i obično je potrebno nekoliko tretmana u zavisnosti koliko je bilo dlačica na koži, njihove prebojenosti i debljine.

 

Candela Nordlys IPL laser predstavlja jedini laser te vrste na svetu i njime se mogu epilrati svi tipovi kože tokom cele godine.

Nehirurški lifting lica

Šta je nehirurški lifting lica?

Ako Vas zanima da podignete svoje lice, a da ne radite hijaluronske filere, ili se plašite hirurške intervencije, fejsliftinga, onda možete da razmislite o nehirurškom liftingu Morfeus 8 aparatom.

 

Morfeus 8 je specifična vrsta lasera koja spada u takozvani radiotalasni microneedling.

 

Odnosno, uz upotrebu specifičnog aplikatora koji na sebi ima 24-48 iglica, koje se uvode ispod kože dolazi do puštanja radiotalasnog impulsa odredjene energije, i samim tim do stimulisanja pojave novog kolagena.

 

Ovo za uzvrat, vrši zatezanje kože, i samim tim lifting lica u regijama koje su se opustile.

 

Takodje, Morfeus 8 može da se koristi pored liftinga i zatezanja kože, i za uklanjanje ožiljaka od povreda, intervencija, kao i od akni, za uklanjanje strija, ali i za topljenje lokalizaovanih masnih naslaga.

 

Kako se izvodi tretman liftinga Morfeus 8 laserom?

 

Tretman se izvodi veoma brzo nakon detaljnog čiščenja lica, i nanošenja manje količine anestetične kreme.

 

Sam tretman traje desetak minuta, i tokom njega možete da osetite blago peckanje i toplotu.

 

Šta posle tretmana?

 

Posle tretmana, Vaše lice će biti crveno, i može da postoji manja količina otoka.

 

Ovo crvenilo može da traje do 24 sata i ne duže.

 

Lekar Vam nanosi kremu koja će smanjiti crvenilo, a kod kuće je lice potrebno samo adekvatno hidrirati.

 

Da li se tretman ponavlja?

 

Tretman treba ponoviti posle 6-8 nedelja, za postizanje punih rezultata.

Lasersko lečenje rozacee

Lasersko lečenje rozacee i uklanjanje crvenila sa kože lica, predstavlja pravi spas za pacijente sa ovim problemom. Dugo godina se rozacea i crvenilo lica lečila korišćenjem raznovrsnih krema, pa i antibiotika, ali ovakva terapija je često bila dugotrajna i neefikasna.

 

Sve se promenilo dolaskom Candela Nordlys IPL lasera, dostupnog u našoj ordinaciji, koji je brzo postao metoda izbora u lečenju rozacee i crvenila na licu u svim stadijumima.

 

Kako radi IPL laser? 

Suština delovanja IPL lasera je emitovanje svetlosnog zraka odredjene talasne dužine koji prodire u odredjeni sloj kože i vrši okluziju, odnosno zatvaranje sitnih krvnih sudova i kapilara koji izazivaju crvenilo, a mogu ali ne moraju da se vide golim okom.

 

Nakon samo par tretmana u ordinaciji SN Medic, Candela IPL laserski sistem rešava dugogodišnji problem crvenila i kapilara na Vašem licu, bez upotrebe skupih krema, i ostalih lekova. Takodje, IPL sistem u Nordlys laseru deluje i antiseptično na kožu, tako što uklanja štetne mikroorganizme koji se mogu nalaziti kod pacijenata obolelih od rozacee.

 

Da li tretman boli?

Zahvaljajući duplom sistemu filtera, koji omogućavaju da sistem radi na tačno odredjenoj talasnoj dužini, Nordlys IPL sistem je apsolutno bezbolan.

 

Sam tretman traje svega nekoliko minuta. Nije potrebno nanošenje anestetičnog krema pre tretmana, jer su senzacije koje pacijent oseća sasvim blago peckanje.

 

Šta posle tretmana?

Odmah posle tretmana idete svojoj kući.

Vaš lekar Vam može prepisati neku umirujuću kremu za lice koju ćete mazati par dana nakon tretmana. Takodje, savetuje se nanošenje zaštitne kreme sa faktorom u trajanju od dve do tri nedelje nakon tretmana.

Nakon tretmana može da se pojavi blagi otok kože kao i prolazno crvenilo koje spontano prolazi.

 

Da li se tretman ponavlja?

U zavisnosti od stepena crvenila, i trajanja samog procesa na koži, do potpune rezolucije problema, potrebno je ponoviti tretman par puta.

Kasnije se savetuje održavanje jednom godišnje.

Lečenje akni

Laserko lečenje upaljenih akni predstavlja nezamenljivu metodu u lečenju akutno upaljenih akni.

Ranije metode su podrazumevale čišćenje lica, ordiniranje antibiotika i drugih veoma jakih lekova, otvaranje akni i ostalo.

 

Sada, uz pomoć Nordlys IPL Sistema u našoj ordinaciji možete veoma brzo da imate poboljšanje nakon samo jednog tretmana,

 

Po čemu je ovaj sistem drugačiji od ostalih?

Candela Nordlys predstavlja najsavremeniju lasersku platformu na svetu. Njegov IPL sistem sa dva jedistvena filtera, omogućava uže delovanje svetlosti a da tretman nije bolan.

 

Kako deluje IPL Nordlys na upaljenje akne?

IPL sistem deluje tako što ubija bakterije koje izazivaju upalu i nalaze se u našoj koži.

Nakon samo jedno tretmana dolazi do njigovog smanjenja preko 90%. Takodje, IPL laserski zrak deluje tako što smanjuje prokrvljenost i direktno smanjuje upalu u koži. I ono što je navažnije, dolazi do smanjenja flekica koje su se pojavile na mestu prethodnih akni.

 

Da li boli Candela IPL Nordlys kod upaljenih akni?

Tretman je apsolutno bezbolan i traje svega nekoliko minuta. Pre tretmana može se naneti i anestetični krem, ali jedino što pacijenti opisuju je sasvim blago peckanje na mestu delovanja lasera.

 

Šta posle tretmana?

Odmah posle tretmana ide se kući u savet lekara o nanošenje odredjenih hidratantnih krema specijalno napravljenih za aknoznu kožu.

 

Takodje, savetuje se izbegavanje sunčanja uz obavezno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom u trajanju od desetak dana do dve nedelje nakon tretmana.

 

Sutradan nakon tretmana može da dodje do pojave prolaznog crvenila i blagog otoka kože koji prolazi spontatno ili nakon stavljanja hladnih obloga na kožu.

 

Treba li ponoviti ovaj tretman?

Ovaj tretman je najbolje ponoviti 1-3 puta, za optimalne rezultate.

Lečenje hemangioma

Hemangiomi su promene koje se definišu kao dobroćudni - benigni tumori. Nastaju kao posledice preteranog nekontrolisanog rasta tj. proliferacije i hiperplazije sitnih krvnih sudova. Mogu se pojaviti na koži i to na bilo kom delu telu, ali i na unutrašnjim organima. Promene su obično vidljive već na rođenju. Hemangiomi obično rastu u prvoj godini života, a potom zadržavaju postignutu veličinu. Na koži se manifestuju kao jarko prebojene promene, tamno crvene do plave boje, okruglastog ili nepravilnog izgleda.

 

Lečenje hemangioma

 

Hemangiomi se mogu tretirati pomoću lekova, krema, laserom ili hirurškim putem. Izbor intervencije zavisi od veličine i mesta na kome se nalazi promena. Jedan od faktora izbora tretmana je i godine pacijenta. Zato je pre izbora tretmana neophodno obaviti lekarski pregled.

 

Kako se izvodi laserska intervencija?

Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji. Pre same intervencije se namaže anestetička krema, sačeka se da ista deluje a potom se pristupi laserskom tretmanu. Tretman traje između 10 i 20 minuta, a opet sve zavisi od veličine promene. Nakon intervencije postoji crvenilo okolne kože i same promene. Koža se posle tretmana tretira prema našem datom uputstvu odgovarajućim kremama. Neophodno je izbegavati sunce 2 do 3 nedelje nakon tretmana.

Smanjivanje proširenih pora

Proširene pore možemo definisati kao sitni otvori na koži, a kroz koje izlazi sebum.

 

Sebum je prirodna supstanca koju luče ćelije kože sa ciljem da se ta ista koža zaštiti od spoljnih uticaja i da se koža održava glatkom i zategnutom.

 

Nekoliko faktora deluju na to u kojoj meri će se videti pore. Pore kod nekih osoba mogu biti gotovo i nevidljive, a kod drugih jako izražene.

 

Najvažniji faktor koliko su pore kod nekih osoba izražene je pre svega genetika.

 

Tip genetike određuje kakav tip kože imate. Masna i mešovita koža luči više sebuma i kod takvih osoba su i pore vidljivije. Drugi faktor je proces strarenja i gubitka kolagena.

 

Treći i ne malo važan fakor je spoljna sredina u smislu, svakodnevnih aktivnosti i navika, mesta rada, izloženost dimu, hemikalijama i drugim iritantnim materijama, pušenje, preterano izlaganje suncu ili odlazak u solarijum i slično.

 

Kako se tretiraju proširene pore?

 

S obzirom da su pore otvori na koži, one su dobro mesto za ulazak nečistoća u dublje slojeve kože.

 

Tako je mogućnost iritacije i infekcije kože veća.

 

Zato je dobro da osobe koje imaju proširene pore češće rade tretmane u smislu čišćenja lica i eksfolijacije kože, kao i da svakodnevno u nezi koriste aktivne principe: AHA i BHA kiseline i retinolske kreme.

U našoj ordinaciji postoji protokol sa kojim se „borimo“ protiv proširenih pora. Savetujemo pre svega Venus glow tretman – dubinsko čišćenje lica, a potom neki od laserskih tretmana za kvalitet kože i sužavanju pora.

 

Venus Glow je tretman koji možete raditi tokom cele godine jer efikasno uklanja nečistoće iz pora, a u isto vreme vrši osvežavanje lica.

Laserski tretmani koji su dostupni svuda u svetu, dostupni su i u našoj ordinaciji.

 

Ovi tretmani se obično rade u periodu jesen zima i rano proleće, kada sunčevi zraci nisu jaki. Tu mislimo na Co2 laser, Frax laser, Morpheus 8 tretman i slično.

 

Laserskim tretmanima delujemo na površni sloj kože sa ciljem poboljšavanja kvaliteta kože, podsticanja produkcije kolagena i samim tim sužavanje proširenih pora.

Naravno pre svakog tretmana laserom neophodan je pregled lekara da bi se jasno definisali ciljevi, da bi dobili uvid u stanje vaše kože i izabrali odgovarajući tretman za vas. 

Uklanjanje bora

Laserska epilacija Nordlys IPL laserom, lasera Candela jedina je takva u svetu. U pitanju je zaštićena tehnologija rada IPL lasera na nižim talasnim dužinama.

 

To u prevodu znači da tretman ne boli a efikasnost je u rangu najpoznatijih marki lasera koje rade epilaciju, samo što je tretman neuporedivo brži.

 

Da li je uklanjanje dlačica trajno?

Jeste, uklanjanje dlačica je trajno s tim što je potrebno ponoviti par tretmana u razmaku od tri nedelje. Ovo je bitno da bi se dlačice u svim stadijumima razvoja ravnomerno uklonile.

 

Postoji li priprema za lasersku epilaciju Nordlys IPL laserom?

Specifična priprema ne postoji, osim brijanja regije koja se epilira, što je uobičajena procedure za sve laserske epilacije.

 

Takodje, ne savetuju se epilacija na sveže osunčanoj koži, samo zbog efikasnosti tretmana, ali Nordlys IPL apsolutno ne može da naškodi čak i da ste sveže osunčani.

 

Koliko traje tretman laserske epilacije Nordlys laserom?

Tretman traje svega par minuta i znatno je brži od drugi konkurentskih lasera, jer nema vraćanja na prethodno mesto. Što u prevodu znači, gde je laserski zrak prošao, nema vraćanja. Za vreme tretmana laserske epilacije, pacijent nosi zaštitne naočare, dok lekar, ili sestra nose specijalne naočare za Nordlys IPL laser.

 

Šta posle tretmana Nordlys IPL laserom?

Posle tretmana idete svojoj kući. Neposredno nakon tretmana, sestra Vam može namazati tanak sloj umirujuće kreme na tretiranu kožu. 

 

Ono što je bitno je da na koži nema nikakvog crvenila, niti iritacije, nakon laserske epilacije.

Savetuje se nanošenje kreme za sunčanje par dana nakon tretmana.

 

Na koliko se ponavlja tretman lasersle epilacije Nordlys IPL laserom?

Tretman se ponavlja na tri nedelje i obično je potrebno nekoliko tretmana u zavisnosti koliko je bilo dlačica na koži, njihove prebojenosti i debljine.

 

Candela Nordlys IPL laser predstavlja jedini laser te vrste na svetu i njime se mogu epilrati svi tipovi kože tokom cele godine.

Uklanjanje fleka i pigmenatijca

Laserska epilacija Nordlys IPL laserom, lasera Candela jedina je takva u svetu. U pitanju je zaštićena tehnologija rada IPL lasera na nižim talasnim dužinama.

 

To u prevodu znači da tretman ne boli a efikasnost je u rangu najpoznatijih marki lasera koje rade epilaciju, samo što je tretman neuporedivo brži.

 

Da li je uklanjanje dlačica trajno?

Jeste, uklanjanje dlačica je trajno s tim što je potrebno ponoviti par tretmana u razmaku od tri nedelje. Ovo je bitno da bi se dlačice u svim stadijumima razvoja ravnomerno uklonile.

 

Postoji li priprema za lasersku epilaciju Nordlys IPL laserom?

Specifična priprema ne postoji, osim brijanja regije koja se epilira, što je uobičajena procedure za sve laserske epilacije.

 

Takodje, ne savetuju se epilacija na sveže osunčanoj koži, samo zbog efikasnosti tretmana, ali Nordlys IPL apsolutno ne može da naškodi čak i da ste sveže osunčani.

 

Koliko traje tretman laserske epilacije Nordlys laserom?

Tretman traje svega par minuta i znatno je brži od drugi konkurentskih lasera, jer nema vraćanja na prethodno mesto. Što u prevodu znači, gde je laserski zrak prošao, nema vraćanja. Za vreme tretmana laserske epilacije, pacijent nosi zaštitne naočare, dok lekar, ili sestra nose specijalne naočare za Nordlys IPL laser.

 

Šta posle tretmana Nordlys IPL laserom?

Posle tretmana idete svojoj kući. Neposredno nakon tretmana, sestra Vam može namazati tanak sloj umirujuće kreme na tretiranu kožu. 

 

Ono što je bitno je da na koži nema nikakvog crvenila, niti iritacije, nakon laserske epilacije.

Savetuje se nanošenje kreme za sunčanje par dana nakon tretmana.

 

Na koliko se ponavlja tretman lasersle epilacije Nordlys IPL laserom?

Tretman se ponavlja na tri nedelje i obično je potrebno nekoliko tretmana u zavisnosti koliko je bilo dlačica na koži, njihove prebojenosti i debljine.

 

Candela Nordlys IPL laser predstavlja jedini laser te vrste na svetu i njime se mogu epilrati svi tipovi kože tokom cele godine.

Uklanjanje hematoma i modrica

Laserska epilacija Nordlys IPL laserom, lasera Candela jedina je takva u svetu. U pitanju je zaštićena tehnologija rada IPL lasera na nižim talasnim dužinama.

 

To u prevodu znači da tretman ne boli a efikasnost je u rangu najpoznatijih marki lasera koje rade epilaciju, samo što je tretman neuporedivo brži.

 

Da li je uklanjanje dlačica trajno?

Jeste, uklanjanje dlačica je trajno s tim što je potrebno ponoviti par tretmana u razmaku od tri nedelje. Ovo je bitno da bi se dlačice u svim stadijumima razvoja ravnomerno uklonile.

 

Postoji li priprema za lasersku epilaciju Nordlys IPL laserom?

Specifična priprema ne postoji, osim brijanja regije koja se epilira, što je uobičajena procedure za sve laserske epilacije.

 

Takodje, ne savetuju se epilacija na sveže osunčanoj koži, samo zbog efikasnosti tretmana, ali Nordlys IPL apsolutno ne može da naškodi čak i da ste sveže osunčani.

 

Koliko traje tretman laserske epilacije Nordlys laserom?

Tretman traje svega par minuta i znatno je brži od drugi konkurentskih lasera, jer nema vraćanja na prethodno mesto. Što u prevodu znači, gde je laserski zrak prošao, nema vraćanja. Za vreme tretmana laserske epilacije, pacijent nosi zaštitne naočare, dok lekar, ili sestra nose specijalne naočare za Nordlys IPL laser.

 

Šta posle tretmana Nordlys IPL laserom?

Posle tretmana idete svojoj kući. Neposredno nakon tretmana, sestra Vam može namazati tanak sloj umirujuće kreme na tretiranu kožu. 

 

Ono što je bitno je da na koži nema nikakvog crvenila, niti iritacije, nakon laserske epilacije.

Savetuje se nanošenje kreme za sunčanje par dana nakon tretmana.

 

Na koliko se ponavlja tretman lasersle epilacije Nordlys IPL laserom?

Tretman se ponavlja na tri nedelje i obično je potrebno nekoliko tretmana u zavisnosti koliko je bilo dlačica na koži, njihove prebojenosti i debljine.

 

Candela Nordlys IPL laser predstavlja jedini laser te vrste na svetu i njime se mogu epilrati svi tipovi kože tokom cele godine.

Uklanjanje kapilara

Uklanjanje kapilara sa nogu laserom predstavlja zlatni standard u ovim procedurama. Naime, zastareli metodi uklanjanja kapilara su podrazumevali ubrizgavanje supstanci poput etil sklerola, ili alkohola u krvne sudove u cilju da dodje do kolapsa i zatvaranja krvnih sudova. ND YAG laser 1064 nm predstavlja apsolutno metodu izbora u uklanjanju kapilara sa nogu.

 

Po čemu se razlikuje od starih metoda?

Ubrizgavanjem supstanci u krvne sudove možeda dodje do pojave modrica, odnosno izlivanja krvi van krvnog suda. Izlivanje van krvnog suda može da dovede do pojave hronične modrice, odnosno hemosiderinske fleke, što se ne dogadja kod lasera.

 

Kako deluje laser prilikom uklanjanja krvnih sudova na nogama?

Suština Candela Nordlys ND YAG lasera, koji je nasavremeniji takav laser na svetu, je  da deluje direktno na zid malih krvnih sudova i kapilara i kapilari nestaju kako traje tretman, na oči pacijenta.

 

Da li boli tretman?

Tretman laserskog uklanjanja kapilara je apsolutno bezbolan i jedino šta može da se oseti je sasvim blago peckanje na mestu delovanja lasera. Ovo peckanje se sasvim podnošljivo i traje veoma kratko. Za ceo laserski tretman uklanjanja kapilara treba svega nekoliko minuta, u zavisnosti od površine na kojoj se kapilari nalaze.

 

Šta posle tretmana?

Posle tretmana može da dodje do pojave tačkastih mikrometarskih krastica i crvenila na mestu delovanja lasera.

 

Saveti posle tretmana laserskog uklanjanja kapilara

 

Nakon laserskog uklanjanja kapilara ND YAG laserom, odmah idete svojoj kući i nemate posebnu negu.

Može se nanositi umirijuća krema protiv otoka i crvenila u trajanju od par dana.

Takodje, savetuje se nošenje kreme sa zaštitnim faktorom, ukoliko se izlažete suncu.

Potrebno je nositi i elastičnu čarapu u trajanju od tri dana.

Uklanjanje melazme i oštećenja od sunca

Uklanjanje kapilara sa nogu laserom predstavlja zlatni standard u ovim procedurama. Naime, zastareli metodi uklanjanja kapilara su podrazumevali ubrizgavanje supstanci poput etil sklerola, ili alkohola u krvne sudove u cilju da dodje do kolapsa i zatvaranja krvnih sudova. ND YAG laser 1064 nm predstavlja apsolutno metodu izbora u uklanjanju kapilara sa nogu.

 

Po čemu se razlikuje od starih metoda?

Ubrizgavanjem supstanci u krvne sudove možeda dodje do pojave modrica, odnosno izlivanja krvi van krvnog suda. Izlivanje van krvnog suda može da dovede do pojave hronične modrice, odnosno hemosiderinske fleke, što se ne dogadja kod lasera.

 

Kako deluje laser prilikom uklanjanja krvnih sudova na nogama?

Suština Candela Nordlys ND YAG lasera, koji je nasavremeniji takav laser na svetu, je  da deluje direktno na zid malih krvnih sudova i kapilara i kapilari nestaju kako traje tretman, na oči pacijenta.

 

Da li boli tretman?

Tretman laserskog uklanjanja kapilara je apsolutno bezbolan i jedino šta može da se oseti je sasvim blago peckanje na mestu delovanja lasera. Ovo peckanje se sasvim podnošljivo i traje veoma kratko. Za ceo laserski tretman uklanjanja kapilara treba svega nekoliko minuta, u zavisnosti od površine na kojoj se kapilari nalaze.

 

Šta posle tretmana?

Posle tretmana može da dodje do pojave tačkastih mikrometarskih krastica i crvenila na mestu delovanja lasera.

 

Saveti posle tretmana laserskog uklanjanja kapilara

 

Nakon laserskog uklanjanja kapilara ND YAG laserom, odmah idete svojoj kući i nemate posebnu negu.

Može se nanositi umirijuća krema protiv otoka i crvenila u trajanju od par dana.

Takodje, savetuje se nošenje kreme sa zaštitnim faktorom, ukoliko se izlažete suncu.

Potrebno je nositi i elastičnu čarapu u trajanju od tri dana.

Uklanjanje ožiljaka

CO2 frakcionisani laser je zlatni standard za uklanjanje ožiljaka, kako postoperativnih, tako i ožiljaka od akni.

 

Ovaj laser deluje tako što kontrolisano spaljuje površinski sloj kože u tačkicama, i tako ima frakcionisano dejstvo, odnosno ostavlja izmedju mesta delovanja polja zdrave kože.

 

CO2 laser već preko 20 godina predstavlja nezamenljivo orudje u lečenju svih vrsta ožiljaka.

 

Kako izgleda tretman CO2 frakcionisanim laserom?

Potrebno je da na tretman dodjete bar petnaestak minuta ranije, kako bi Vam medicinska sestra očistila lice, ili kožu ožiljka, i nanela anestetičnu kremu koja treba da stoji par minuta da bi delovala.

 

Da li boli tretman CO2 laserom?

Tretman CO2 laser je sasvim blago neprijatan, i ono što pacijent može da oseti je blago peckanje u regiji gde je laser prošao.

 

Ovo peckanje traje par sati nakon procedure, i sasvim lepo reaguje na hidrantne i umirujuće kreme koje se savetuju posle lasera.

 

Kako izlgeda koža nakon tretmana CO2 laserom?

Nakon tretmana može da dodje do pojave crvenila koje može da traje i par dana.

Takodje, može da dodje do pojave blagih i plitkih krastica na koži koje ne savetujemo da se nasilno skidaju.

 

Ako se radi laserski tretman lica, onda može da dodje do pojave crvenila i pacijentima savetujemo da ne idu na posao bar u trajanju od dva do tri dana.

Kožu je potrebno hidrirati kremom koju Vam lekar preporuči nekoliko puta na dan.

 

Saveti nakon CO2 tretmana?

Potrebno je izbegavanje sunca u trajanju od par dana, a kada izlazite napolje potrebno je nositi kremu sa zaštitnim faktorom 50. 

Tretman se ponavlja obično nakon mesec dana.

Uklanjanje strija

Lasersko uklanjanje strija je jedini način da se strije umanje i otklone, i ni jedan drugi način nije efikasan kao ovaj.

Laserom se mogu tretirati crvene strije, kao i starije, bele strrije.

U lečenju strija savetujemo da se koristi više različitih lasera, u zavistnosti od njihove širine, dubine, ali i starosti.

 

Kako izgleda tretman uklanjanja strija laserom?

U ordinaciji SN MEDIC koristi se tri lasera za uklanjanje strija. Frakcionisani CO2 laser, Candela Nordlys IPL, Candela Nordlys Frax , kao i Morpheus 8.

Pre tretmana, potreban je detaljan pregled lekara, kako bi se napravio protokol za svakog pacijenta posebno.

Priprema za tretman ne postoji. Potrebno je doći 15ak minuta ranije kako bi se nanela anestetična krema.

 

Da li boli tretman laserom?

Tretman uklanjanja strija laser je sasvim blago neprijatan, i ono što pacijent može da oseti je blago peckanje u regiji gde je laser prošao.

Ovo peckanje traje par sati nakon procedure, i sasvim lepo reaguje na hidrantne i umirujuće kreme koje se savetuju posle lasera.

 

Kako izgleda koža nakon tretmana strija laserom?

Nakon tretmana može da dodje do pojave crvenila koje može da traje i par dana.

Takodje, može da dodje do pojave blagih i plitkih krastica na koži koje ne savetujemo da se nasilno skidaju.

Kožu je potrebno hidrirati kremom koju Vam lekar preporuči nekoliko puta na dan.

 

Saveti nakon laserskog uklanjanja strija?

Potrebno je izbegavanje sunca u trajanju od par dana, a kada izlazite napolje potrebno je nositi kremu sa zaštitnim faktorom 50.

Tretman se ponavlja obično nakon mesec dana. Broj tretmana zavisi od količine i vrste strija.

Uklanjanje tetovaža

Uklanjanje tetovaža laserom je jedini način da se ukloni tetovaža koju više ne želite na svojoj koži.

Pico laser predstavlja zlatni standard za uklanjanje tetovaža i našim pacijentima u ordinaciji SN Medic, dostupan je upravo taj laser.

 

Kako izgleda tretman uklanjanja tetovaža?

Potrebno je da na tretman dodjete bar petnaestak minuta ranije, kako bi Vam medicinska sestra očistila lice,  i nanela anestetičnu kremu koja treba da stoji par minuta da bi delovala.

 

Da li boli uklanjanje tetovaža laserom?

Tretman uklanjanja tetovaža je apsolutno i potpuno bezbolan.

Tokom tretmana PICO laserom, možete da osetite samo blagu toplotu u regiji delovanja lasera.

 

Kako izlgeda koža nakon uklanjanja tetovaže PICO laserom?

Nakon tretmana može da dodje do pojave beličaste kože koja traje par sati.

Nakon nekoliko dana može da dodje do pojave manjih plikova na pojedinim mestima, što ne treba da Vas brine.

Pojava da tetovaža počinje da bledi javlja se par dana nakon prvog tretmana.

Svojim aktivnostima vraćate se odmah bez ikakvog perioda oporavka.

Kožu je potrebno hidrirati kremom koju Vam lekar preporuči nekoliko puta na dan.

 

Saveti nakon uklanjanja tetovaža laserom

Potrebno je izbegavanje sunca u trajanju od par dana, a kada izlazite napolje potrebno je nositi kremu sa zaštitnim faktorom 50. Tretman se ponavlja obično nakon mesec dana.

Venus Glow

Venus Glow predstavlja najsavremeniju tehnologiju za hidroabraziju i podmlađivanje. Ovaj tretman predstavlja zamenu za tradicionalne tretmane čišćenja lica u kozmetičkim salonima, ali i mnogo više od toga.

Tretman traje samo 15 minuta, nakon čega dobijate:

  • Dubinski očišćeno lice
  • Poboljšanu elastičnost i hidrataciju kože
  • Uklonjene akne i mitisere
  • Kontrolisano lučenje sebuma
  • Ujednačen ton kože
  • Sjaj kože

Ovaj tretman je odlična priprema i za sve naše tretmane, poput hijaluronskih filera, botoksa, PRP tretmana i drugih.


Venus Glow tehnologija funkcioniše na bazi sledećih tehnologija:


ADAPTIVNI VAKUUM - nežno uvlači kožu u vrh aplikatora radi otvaranja i čišćenja pora, uklanjajući mrtve slojeve kože. Povećava mikrocirkulaciju i oksigenaciju tkiva. Vakuum se podešava u 3 modaliteta i prilagođava koži pacijenta.


ROTIRAJUĆI 360` NASTAVAK - dok je koža uvučena u vrh aplikatora, rotirajući nastavak raspršuje vodeni mlaz, a mikromasaža kože ubrzava širenje i apsorpciju nutrijenata.

MLAZNICE - svaki mlaz je tanji od vlasi kose, a veličina zahvaćene površine na koži iznosi 50-70 mikrona. Omogućuje pročišćenoj vodi da svaku poru dubinski očisti.

Tretman je namenjen svim tipovima kože.

Lasersko podmladjivanje šaka

Ako na šakama imate flekice i pegice, koje se mogu širiti na podlaktice, verovatno imate nešto što se zove solarni lentigo.

 

U pitanju je oštećenje kože od strane uv zraka, pri čemu u koži dolazi do umnožavanja ćelija koje daju pigment i nazivaju se melanociti.

 

Najbolja opcija lečenja solarnog lentiga trenutno je laserski tretman Candela Nordlys laserom.

 

Kod ovog tretmana dolazi do izlaganja kože šaka IPL svetlu odredjene talasne dužine nakon čega flekice i pegice po Vašim rukama nestaju.

 

Ovaj tretman je potpuno komforan za pacijenta, izvod se za samo nekoliko minuta, i ne postoji nikakav period oporavka.

PWS (Port Wine Stain) laserski tretman

PWS ili Port Wine Stain predstavlja urodjenu malformaciju kože.

 

U pitanju su takozvani plavo-ljubičasti, ili roze belezi koje se mogu nalaziti na bilo kom delu tela, a veoma često zahvataju lice, i mogu da zahvate bilo koju površinu tela.

 

Tretman izbora kod ovih malformacija je samo jedan laser na svetu, a jedini takav laser se nalazi u našoj zemlji upravo u našoj ordinaciji i naziva se Candela V-Beam, odnosno Pulse Dye Laser.

 

Tretman ovim laserom se izvodi nakon stavljanja male količine anestetične kreme na samu promenu i traje svega nekoliko minuta.

 

Nakon tretmana odmah idete svojoj kući, ali postoji odredjeni period oporavka u trajanju od par dana kada može tretirana koža da blago potamni.

 

PWS se tretira Pulse Dye Laserom najčešće nekoliko puta da bi se dobilo, posvetljivanje, ili eliminisanje lezije.

Lasersko uklanjanje proširenih vena

Candela ND Yag laser je najbolji laser za uklanjanje proširenih vena koji se trenutno nalazi na tržištu.

 

U pitanju je laser koji se zajedno sa Candela Nordlys laserom može koristiti kako za uklanjanje sitnih kapilara, tako i za uklanjanje krupniji vena i venskih jezera na bilo kom delu tela.

 

Jedinstvena, patentirana tehnologija omogućava krajnje komforan tretman koji traje svega nekoliko minuta i ima minimalno kratak, do nikakav period oporavka.

 

Za postizanje punih rezultata i i potpuno uklanjanje proširenih vena i kapilara, najčešće je potrebno ponoviti tretman nekoliko puta.

 

Nakon tretmana treba izbegavati saune, masaže i intenzivnu fizičku aktivnost u trajanju od par dana.

Lasersko uklanjanje bradavica

Bradavice koje se mogu naći na šakama i tabanima, predstavljaju veoma neugodan problem, kako estetski, a kada su zapuštene mogu da predstavljaju i funkcionalni problem.

 

Njih najčešće izaziva HPV, odnosno humani papiloma virus, i zarazimo se rukovanjem sa zaraženom osobom, ili kada bosi hodamo po bazenima.

 

U pitanju su neugodni izraštaju na dlanovima i tabanima koji se veoma teško otklanjaju konvencionalnim metodama, tipa melema, ili losiona. 

 

A, napominjemo da je davno prošlo vreme hirurških intervencija u svrhu njihovog lečenja.

 

Sada postoji ND YAG Candela laser, koji svojim zrakom visoke energije prodire duboko u kožu i ne samo da odstranjuje bradavicu u celosti, nego i eliminiše sve virusne partikule, tako da ne postoji mogućnost njihovog ponovnog nastanka.

 

Tretman je veoma komforan za pacijenta, traje svega nekoliko minuta i pacijent odmah nakon tretmana odlazi svojoj kući.

 

Period oporavka traje par dana, kada dolazi do otpadanja sveže formirane krastice.

 

Zakažite konsultaciju

Hvala Vam na poruci,
neko iz SN Medic tima će Vam se uskoro javiti.