Laserski tretmani

Uklonite strije, ožiljke, kapilare na licu i telu, rozaceu, akne i ožiljke od akni. Pružamo i usluge laserske epilacije i laserskog podmladjivanja.

Naši tretmani

Laserska epilacija Alma Soprano Titanium

Alma Soprano Titanium laserska epilacija je predstavlja najefikasniji način uklanjanja neželjenih dlačica bilo gde na telu. U pitanju je klinički dokazana mašina koja kombinuje vrhunsku funkcionalnost sa neuporedivom udobnošću tokom trajanja tretmana. Kao prilog ovoj tvrdnji, valja istaći da je Alma Soprano Titanium dobitnik nagrade za najbolji novi laserski tretman godine u 2019.-2020. godini.

Kako radi Alma Soprano sistem epilacije? 

Alma Soprano Titanium mašina koristi prednosti tri kombinovane talasne dužine, stvarajući jedinstveno i rezultatom vođeno novo rešenje u svetu profesionalnog laserskog uklanjanja dlaka.

Zahvaljujući velikom aplikatorom veličine 4cm i naprednim sistemom hlađenja, tretmani su sada mnogo brži i bezbolni – nudeći značajno poboljšano rešenje kako za pacijente tako i za praktičare. Soprano Titanium koristi prednosti tri kombinovane talasne dužine, sa poboljšanim iskustvom pacijenata i pristupom orijentisanim na posao, stvarajući jedinstveno i rezultatom vođeno novo rešenje u svetu profesionalnog uklanjanja neželjenih dlaka.

 

Priprema za tretman i postupak

Titanium Alma Soprano laser predstavlja najsavremenije, najbezbednije i klinički dokazano rešenje za uklanjanje neželjenih dlaka sa regija na telu. Ono što ga izdvaja od svih drugih na tržištu je visok stepen efikasnosti, bezbolnost i bezbednost i što vam za tretman nije potrebna nikakva posebna priprema.

U pitanju je jednostavan i jasan proces pre kojeg ne preporučujemo depilaciju voskom bar mesec dana ili brijanje dan/dva pre samog tretmana. Ovo iz razloga što je neophodno da koren dlake bude prisutan kako bi epilacija laserom bila maksimalno delotvorna. 

Prednosti Alma Soprano titanium laserske epilacije nad ostalim vidovima uklanjanja dlaka

Ukratko rečeno, laserska epilacija pruža daleko dugotrajnije i efikasnije rezultate od ostalih, tradicionalnijih vidova. Za razliku od brijanja, pa i depilacije voskom, tehnika koje pružaju kratkotrajni efekat, uz tragove na koži i manje/više su bolne metode, epilacija Alma Titanium laserom predstavlja brz, jednostavan a opet nežan i bezbolan način da se trajno (uz par tretmana) rešite maljavosti bez straha od iritirane kože, bola, pa i uraslih dlaka.

Postupak je brži, čime vam štedi vreme, skraćujući broj dolazaka na tretmane, a time i novac koji biste davali da birate neki od tradicionalnijih vidova uklanjanja ili postupak laserske epilacije starijih generacija.

Da li je tretman bezbolan?

Apsolutno! Epilacija laserom Alma Titanium predstavlja najnapredniju tehnologiju koja postupak uklanjanja dlačica bilo gde sa tela čini jednim ugodnim, bezbolnim i brzim iskustvom. Aparat koristi sofisticiranu 3D tehnologiju za uklanjanje dlaka bez rizika od oštećenja okolnog tkiva kože čime faktički anulira bilo kakav potencijalni rizik od pojave bola.

Radeći na aparatu za lasersku epilaciju najnovije generacije, naš stručan SN Medic tim je tu da vaše želje i potrebe sprovede u delo na najprijatniji i najefektniji način, koji vam ujedno ne oduzima ni mnogo vremena. Za svoje klijente i pacijente biramo uvek samo oprobane, testirane i najkvalitetnije aparate i materijale za rad, te je tako i sa Alma Soprano Titanium laserom, odobrenim od strane američke FDA.

Da li se laserska epilacija može raditi tokom leta i na pocrneloj koži? 

Naravno! Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, Alma Soprano Titanium pogodan je za kožu pocrnelu od sunca, kao i za sve druge tipove kože – od svetlih do tamnih, sa jednakom učinkovitošću i rezultatom. Više ne morate brinuti da ćete uklanjanjem dlačica sa tela ukloniti i preplanuli ten jer uz Soprano Titanum to nije moguće 

Koliko dugo traje epilacija laserom Alma Soprano?

U zavisnosti od dela regije na telu za koji se radi tretman, postupak može trajati od svega nekoliko minuta pa do pola sata.

Za koje delove tela je podoban Alma Soprano Titanium laser?

Alma Soprano Titanium laserska epilacija pogodna je za uklanjanje dlačica sa gotovo svih regija na telu. 

Koliko je tretmana potrebno za trajno uklanjanje dlačica laserom?

U zavisnosti od dela regije na telu gde se vrši lasersko uklanjanje neželjenih dlačica, potrebno je od 5-7 tretmana.

Koliko košta Alma Soprano Titanium tretman laserom?

Cena zavisi od tipa regije i broja tretmana koji su potrebni. Za više detalja i zakazivanje, kontaktirajte nas telefonom ili pišite direktno putem kontakt forme na sajtu.

Laserska epilacija CANDELA IPL

Laserska epilacija Nordlys IPL laserom, lasera Candela jedina je takva u svetu. U pitanju je zaštićena tehnologija rada IPL lasera na nižim talasnim dužinama.

 

To u prevodu znači da tretman ne boli a efikasnost je u rangu najpoznatijih marki lasera koje rade epilaciju, samo što je tretman neuporedivo brži.

 

Da li je uklanjanje dlačica trajno?

Jeste, uklanjanje dlačica je trajno s tim što je potrebno ponoviti par tretmana u razmaku od tri nedelje. Ovo je bitno da bi se dlačice u svim stadijumima razvoja ravnomerno uklonile.

 

Postoji li priprema za lasersku epilaciju Nordlys IPL laserom?

Specifična priprema ne postoji, osim brijanja regije koja se epilira, što je uobičajena procedure za sve laserske epilacije.

 

Takodje, ne savetuju se epilacija na sveže osunčanoj koži, samo zbog efikasnosti tretmana, ali Nordlys IPL apsolutno ne može da naškodi čak i da ste sveže osunčani.

 

Koliko traje tretman laserske epilacije Nordlys laserom?

Tretman traje svega par minuta i znatno je brži od drugi konkurentskih lasera, jer nema vraćanja na prethodno mesto. Što u prevodu znači, gde je laserski zrak prošao, nema vraćanja. Za vreme tretmana laserske epilacije, pacijent nosi zaštitne naočare, dok lekar, ili sestra nose specijalne naočare za Nordlys IPL laser.

 

Šta posle tretmana Nordlys IPL laserom?

Posle tretmana idete svojoj kući. Neposredno nakon tretmana, sestra Vam može namazati tanak sloj umirujuće kreme na tretiranu kožu. 

 

Ono što je bitno je da na koži nema nikakvog crvenila, niti iritacije, nakon laserske epilacije.

Savetuje se nanošenje kreme za sunčanje par dana nakon tretmana.

 

Na koliko se ponavlja tretman lasersle epilacije Nordlys IPL laserom?

Tretman se ponavlja na tri nedelje i obično je potrebno nekoliko tretmana u zavisnosti koliko je bilo dlačica na koži, njihove prebojenosti i debljine.

 

Candela Nordlys IPL laser predstavlja jedini laser te vrste na svetu i njime se mogu epilrati svi tipovi kože tokom cele godine.

Nehirurški lifting lica

Šta je nehirurški lifting lica?

Ako Vas zanima da podignete svoje lice, a da ne radite hijaluronske filere, ili se plašite hirurške intervencije, fejsliftinga, onda možete da razmislite o nehirurškom liftingu Morfeus 8 aparatom.

 

Morfeus 8 je specifična vrsta lasera koja spada u takozvani radiotalasni microneedling.

 

Odnosno, uz upotrebu specifičnog aplikatora koji na sebi ima 24-48 iglica, koje se uvode ispod kože dolazi do puštanja radiotalasnog impulsa odredjene energije, i samim tim do stimulisanja pojave novog kolagena.

 

Ovo za uzvrat, vrši zatezanje kože, i samim tim lifting lica u regijama koje su se opustile.

 

Takodje, Morfeus 8 može da se koristi pored liftinga i zatezanja kože, i za uklanjanje ožiljaka od povreda, intervencija, kao i od akni, za uklanjanje strija, ali i za topljenje lokalizaovanih masnih naslaga.

 

Kako se izvodi tretman liftinga Morfeus 8 laserom?

 

Tretman se izvodi veoma brzo nakon detaljnog čiščenja lica, i nanošenja manje količine anestetične kreme.

 

Sam tretman traje desetak minuta, i tokom njega možete da osetite blago peckanje i toplotu.

 

Šta posle tretmana?

 

Posle tretmana, Vaše lice će biti crveno, i može da postoji manja količina otoka.

 

Ovo crvenilo može da traje do 24 sata i ne duže.

 

Lekar Vam nanosi kremu koja će smanjiti crvenilo, a kod kuće je lice potrebno samo adekvatno hidrirati.

 

Da li se tretman ponavlja?

 

Tretman treba ponoviti posle 6-8 nedelja, za postizanje punih rezultata.

Lasersko lečenje rozacee

Lasersko lečenje rozacee i uklanjanje crvenila sa kože lica, predstavlja pravi spas za pacijente sa ovim problemom. Dugo godina se rozacea i crvenilo lica lečila korišćenjem raznovrsnih krema, pa i antibiotika, ali ovakva terapija je često bila dugotrajna i neefikasna.

 

Sve se promenilo dolaskom Candela Nordlys IPL lasera, dostupnog u našoj ordinaciji, koji je brzo postao metoda izbora u lečenju rozacee i crvenila na licu u svim stadijumima.

 

Kako radi IPL laser? 

Suština delovanja IPL lasera je emitovanje svetlosnog zraka odredjene talasne dužine koji prodire u odredjeni sloj kože i vrši okluziju, odnosno zatvaranje sitnih krvnih sudova i kapilara koji izazivaju crvenilo, a mogu ali ne moraju da se vide golim okom.

 

Nakon samo par tretmana u ordinaciji SN Medic, Candela IPL laserski sistem rešava dugogodišnji problem crvenila i kapilara na Vašem licu, bez upotrebe skupih krema, i ostalih lekova. Takodje, IPL sistem u Nordlys laseru deluje i antiseptično na kožu, tako što uklanja štetne mikroorganizme koji se mogu nalaziti kod pacijenata obolelih od rozacee.

 

Da li tretman boli?

Zahvaljajući duplom sistemu filtera, koji omogućavaju da sistem radi na tačno odredjenoj talasnoj dužini, Nordlys IPL sistem je apsolutno bezbolan.

 

Sam tretman traje svega nekoliko minuta. Nije potrebno nanošenje anestetičnog krema pre tretmana, jer su senzacije koje pacijent oseća sasvim blago peckanje.

 

Šta posle tretmana?

Odmah posle tretmana idete svojoj kući.

Vaš lekar Vam može prepisati neku umirujuću kremu za lice koju ćete mazati par dana nakon tretmana. Takodje, savetuje se nanošenje zaštitne kreme sa faktorom u trajanju od dve do tri nedelje nakon tretmana.

Nakon tretmana može da se pojavi blagi otok kože kao i prolazno crvenilo koje spontano prolazi.

 

Da li se tretman ponavlja?

U zavisnosti od stepena crvenila, i trajanja samog procesa na koži, do potpune rezolucije problema, potrebno je ponoviti tretman par puta.

Kasnije se savetuje održavanje jednom godišnje.

Royal lift tretman

Royal Lift je tretman lica koji koristi tehnologiju dugotrajnog pulsnog Nd YAG lasera kako bi se postigao efekat liftinga i podmlađivanja kože. Ovaj tretman je neinvazivan i ne zahteva operaciju, što ga čini sigurnim i efikasnim rešenjem za osobe koje žele da unaprede izgled svog lica.

 

Tokom tretmana, lekar će koristiti Nd YAG laser kako bi stimulišao kolagen u koži. Ova energija podstiče stvaranje novog kolagena, koji pomaže u poboljšanju elastičnosti kože i smanjenju finih linija i bora. Uz to, Royal Lift tretman takođe može pomoći u uklanjanju tamnih kolutova ispod očiju i pigmentacije na koži.

 

Tretman traje između 30 i 60 minuta, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Za najbolje rezultate, obično se preporučuje serija tretmana u razmaku od nekoliko nedelja. Nakon tretmana, može se osetiti blago crvenilo ili oteklina, ali to obično brzo prolazi.

 

Royal Lift je idealan za osobe koje žele da poprave tonus kože lica i smanje vidljivost bora bez potrebe za operacijom. Ovaj tretman je siguran i efikasan, a nema neželjenih efekata i minimalno vreme oporavka. Kao i kod svakog drugog tretmana, važno je da se pre tretmana konsultujete sa specijalistom kako biste utvrdili da li je ovaj tretman pravi za Vas i Vašu kožu.

Morfeus 8 tretman

Morfeus 8 je inovativni kozmetički tretman koji kombinuje mikroiglice i radiofrekvenciju. Ovaj tretman cilja na kožu lica, vrata i tela kako bi stimulisao prirodnu obnovu kolagena i elastina, što dovodi do pomlađivanja i zatezanja kože.

 

Tretman se sastoji od nanošenja mikroiglica na kožu, koje emituju radiofrekventnu energiju u dublje slojeve kože. Ova kombinacija stimuliše stvaranje novog kolagena i elastina, poboljšava tonus kože i smanjuje bore i fine linije.

 

Morfeus 8 se može koristiti na različitim delovima tela, uključujući lice, vrat, ruke, stomak, zadnjicu i butine. Tretman je neinvazivan i obično traje između 30 i 60 minuta, u zavisnosti od područja koje se tretira. Obično je potrebna serija od nekoliko tretmana za optimalne rezultate.

 

Nakon tretmana, koža može biti blago crvena ili otečena, ali se to obično smiri u roku od nekoliko dana. Nema potrebe za oporavkom nakon tretmana, pa se pacijenti mogu vratiti svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana.

 

Morfeus 8 je efikasan tretman koji pruža vidljive rezultate u poboljšanju kvaliteta kože i usporavanju procesa starenja. Kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, važno je da se konsultujete sa kvalifikovanim stručnjakom kako biste utvrdili da li je Morfeus 8 pravi tretman za vaše potrebe.

Forma tretman

Forma by InMode je jedinstveni nehirurški tretman lica koji koristi radiotalasnu tehnologiju za zatezanje i podmlađivanje kože. Ovaj tretman je pogodan za sve koji žele da poboljšaju izgled svoje kože, bez obzira na starost ili tip kože.

 

Tretman koristi tehnologiju RF (Radio Frequency) za zagrevanje dubljih slojeva kože, čime se stimuliše proizvodnja novog kolagena i elastina. Kolagen i elastin su ključni za zatezanje i podmlađivanje kože, a starenjem se njihova proizvodnja smanjuje, što dovodi do opuštanja i pojave bora. Forma by InMode tretman deluje na ovaj proces, podstičući kožu da sama proizvodi više kolagena i elastina, što dovodi do zatezanja i podmlađivanja kože.

 

Radiotalasna tehnologija omogućava da se tretman prilagodi individualnim potrebama svakog klijenta. Različiti izvori radiotalasa mogu se koristiti za zagrevanje kože u različitim dubinama, čime se postiže optimalni efekat u zavisnosti od stanja kože. Tretman se izvodi uz pomoć specijalizovanog aparata koji ima različite aplikatore za različite delove lica.

 

Forma by InMode tretman je potpuno neinvazivan, što znači da ne zahteva nikakvu anesteziju, igle niti hirurški zahvat. Tretman se izvodi u salonima lepote ili klinikama, a traje oko 30 minuta. Tretman je potpuno bezbolan, mada se može osetiti blago peckanje ili toplota tokom procesa.

 

Posle tretmana, moguće je da dođe do blagog crvenila i otoka, koji će se povući u roku od nekoliko dana. Klijentima se savetuje da izbegavaju sunčanje i koriste kvalitetne proizvode za zaštitu od sunca kako bi zaštitili kožu i poboljšali dugoročne rezultate tretmana.

 

Rezultati Forma by InMode tretmana su vidljivi odmah nakon tretmana, a najbolji rezultati se postižu serijom od nekoliko tretmana. Preporučuje se da se tretman ponovi nekoliko puta u razmacima od nekoliko nedelja kako bi se postigli optimalni rezultati.

Body FX tretman

Body FX je neinvazivni tretman koji pomaže u smanjenju masnih naslaga i celulita na određenim delovima tela. Tretman se obično izvodi na područjima kao što su stomak, bokovi, zadnjica, butine i nadlaktice.

 

Body FX kombinuje tri tehnologije: radiofrekvenciju (RF), vakuumsku terapiju i visokofrekventnu energiju. Kada se primenjuju zajedno, ove tehnologije pomažu u uništavanju masnih ćelija, poboljšavajući time izgled kože i oblikovanje tela.

 

Tokom tretmana, lekar ili sestra će koristiti ručni uređaj koji emituje RF energiju koja prodire u slojeve kože i zagreva masne stanice. Ova toplina uzrokuje raspadanje masnih ćelija, čime se smanjuju masne naslage i celulit. Uređaj takođe koristi vakuumsku terapiju koja pomaže u rastezanju kože i poboljšanju cirkulacije krvi i limfe, što takođe doprinosi smanjenju masnih naslaga i celulita.

 

Body FX tretman je obično udoban i bezbolan. Traje između 30 i 60 minuta, u zavisnosti od područja koje se tretira. Preporučuje se da se obavi niz tretmana u razmaku od nekoliko nedelja kako bi se postigao najbolji mogući rezultat. Nakon tretmana, klijenti mogu osetiti blago crvenilo ili oticanje kože, ali to obično brzo prolazi.

Mini FX treatmant

Mini FX je neinvazivni kozmetički tretman koji cilja i smanjuje masnoće ispod brade, poznate kao submentalne masnoće. Ovaj tretman koristi naprednu radiofrekvencijsku tehnologiju za precizno i kontrolisano zagrevanje masnih ćelija, što dovodi do njihovog smanjenja i eliminacije prirodnim procesima tela.

 

Tokom tretmana Mini FX-a, koristi se specijalizovani ručni aparat koji cilja submentalne masnoće i emituje niz kratkih energijskih impulsa. Ovaj postupak obično je ugodan i bezbolan, a traje manje od jednog sata. Pacijenti se mogu vratiti svojim normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

 

Većina pacijenata zahteva seriju tretmana kako bi postigli optimalne rezultate, a svaka sesija se obično razmakne nekoliko nedelja. Broj tretmana koji će biti potrebni zavisiće od količine submentalnih masnoća i željenog rezultata.

 

Sveukupno, Mini FX je siguran i efikasan način za smanjenje pojave masnoća ispod brade, pružajući definisaniju i oblikovaniju donju vilicu. Kao i kod bilo kog tretmana, važno je konsultovati se sa kvalifikovanim pružaocem usluga kako bi se utvrdilo da li je ovaj tretman pogodan za vas.

Facetite by Inmode

Facetite je jedan od najnovijih i najefikasnijih tretmana koji koristi naprednu tehnologiju da bi se postigli rezultati slični onima koji se postižu operacijom lica. Ovaj tretman je popularan jer je bezbedan, bezbolan i ima minimalno vreme oporavka.

 

Facetite koristi radio-frekvenciju (RF) da bi se zagrejala unutrašnjost kože. Ovo zagrevanje stimuliše stvaranje kolagena, koji zateže kožu i smanjuje vidljivost bora i drugih znakova starenja. RF tehnologija takođe podstiče gubitak masnog tkiva, čime se postiže izgled definisanog lica i vrata.

 

Ovaj tretman se obično primenjuje na licu, vilici i vratu. Postupak se obično izvodi u ordinaciji lekara i traje između 30 i 60 minuta, u zavisnosti od područja koje se tretira. Specijalizovana sonda se koristi za primenu RF energije na kožu, što je bezbolno i udobno za pacijenta.

 

Oporavak nakon tretmana Facetite je relativno brz i ne zahteva da pacijent provede mnogo vremena u bolnici ili da bude pod nadzorom medicinskog osoblja. Pacijenti se obično vraćaju svom normalnom životnom ritmu u roku od nekoliko dana nakon tretmana.

 

Facetite je siguran i efikasan tretman za ljude koji žele da poboljšaju izgled svog lica, vrata i vilice, ali ne žele da se podvrgnu operaciji lica. Tretman može biti idealan za one koji žele izbeći komplikacije koje su povezane sa operacijom, kao što su krvarenje, infekcija i vreme oporavka.

Bodytite by Inmode

BodyTite je neinvazivni kozmetički tretman koji se koristi za smanjenje masnih naslaga i zatezanje kože na različitim delovima tela. Tretman koristi radiofrekventnu energiju i tehnologiju vakuumskog zatezanja kako bi se ciljano tretirala područja s viškom masnoće.

 

Tokom tretmana, specijalista koristi ručni uređaj koji emituje radiofrekventnu energiju. Ova energija prodire u slojeve kože i zagreva masne ćelije, uzrokujući njihovo uništenje. U isto vreme, vakuumski uređaj primenjuje negativni pritisak na područje, što dovodi do zatezanja kože i poboljšanja cirkulacije krvi i limfe.

 

BodyTite tretman se obično izvodi pod lokalnom anestezijom i traje od jednog do dva sata, u zavisnosti od veličine i broja tretiranih područja. 

 

Rezultati BodyTite tretmana su obično vidljivi odmah nakon tretmana, a optimalni rezultati se obično postižu nakon nekoliko meseci. Ovaj tretman može smanjiti masnoće i zategnuti kožu na područjima kao što su stomak, butine, bokovi, nadlaktice i druga područja tela.

 

BodyTite tretman je siguran i efikasan, međutim, važno je da se pacijenti konsultuju sa specijalistima kako bi se utvrdilo da li su kandidati za ovaj tretman i koje rezultate mogu očekivati.

Tesla Bodylab

TESLA BODYLAB je neinvazivni tretman tela koji se bazira na visoko intenzivnim elektromagnetnim impulsima. Ovaj tretman koristi naprednu tehnologiju koja je razvijena kako bi aktivirala mišiće tela i sagorjela masnoću.

 

TESLA BODYLAB je jedinstvena tehnologija koja se fokusira na specifične mišićne grupe, čime se postiže zategnutost i oblikovanje tela, uz smanjenje masnog tkiva. Tretman se može primeniti na različitim delovima tela, uključujući trbušne mišiće, zadnjicu, butine i gornji deo tela.

 

Zahvaljujući svojoj neinvazivnoj prirodi, tretman ne zahteva nikakvo vreme oporavka i ne uzrokuje bol. Osim toga, klijenti mogu očekivati da će vidjeti rezultate nakon samo nekoliko tretmana.

 

TESLA BODYLAB je stoga odlična opcija za sve one koji žele zategnuti telo, poboljšati svoju kondiciju i oblikovati mišiće, bez potrebe za operacijama ili dugim periodima oporavka.

 
Lečenje akni

Laserko lečenje upaljenih akni predstavlja nezamenljivu metodu u lečenju akutno upaljenih akni.

Ranije metode su podrazumevale čišćenje lica, ordiniranje antibiotika i drugih veoma jakih lekova, otvaranje akni i ostalo.

 

Sada, uz pomoć Nordlys IPL Sistema u našoj ordinaciji možete veoma brzo da imate poboljšanje nakon samo jednog tretmana,

 

Po čemu je ovaj sistem drugačiji od ostalih?

Candela Nordlys predstavlja najsavremeniju lasersku platformu na svetu. Njegov IPL sistem sa dva jedistvena filtera, omogućava uže delovanje svetlosti a da tretman nije bolan.

 

Kako deluje IPL Nordlys na upaljenje akne?

IPL sistem deluje tako što ubija bakterije koje izazivaju upalu i nalaze se u našoj koži.

Nakon samo jedno tretmana dolazi do njigovog smanjenja preko 90%. Takodje, IPL laserski zrak deluje tako što smanjuje prokrvljenost i direktno smanjuje upalu u koži. I ono što je navažnije, dolazi do smanjenja flekica koje su se pojavile na mestu prethodnih akni.

 

Da li boli Candela IPL Nordlys kod upaljenih akni?

Tretman je apsolutno bezbolan i traje svega nekoliko minuta. Pre tretmana može se naneti i anestetični krem, ali jedino što pacijenti opisuju je sasvim blago peckanje na mestu delovanja lasera.

 

Šta posle tretmana?

Odmah posle tretmana ide se kući u savet lekara o nanošenje odredjenih hidratantnih krema specijalno napravljenih za aknoznu kožu.

 

Takodje, savetuje se izbegavanje sunčanja uz obavezno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom u trajanju od desetak dana do dve nedelje nakon tretmana.

 

Sutradan nakon tretmana može da dodje do pojave prolaznog crvenila i blagog otoka kože koji prolazi spontatno ili nakon stavljanja hladnih obloga na kožu.

 

Treba li ponoviti ovaj tretman?

Ovaj tretman je najbolje ponoviti 1-3 puta, za optimalne rezultate.

Lečenje hemangioma

Hemangiomi su promene koje se definišu kao dobroćudni – benigni tumori. Nastaju kao posledice preteranog nekontrolisanog rasta tj. proliferacije i hiperplazije sitnih krvnih sudova. Mogu se pojaviti na koži i to na bilo kom delu telu, ali i na unutrašnjim organima. Promene su obično vidljive već na rođenju. Hemangiomi obično rastu u prvoj godini života, a potom zadržavaju postignutu veličinu. Na koži se manifestuju kao jarko prebojene promene, tamno crvene do plave boje, okruglastog ili nepravilnog izgleda.

 

Lečenje hemangioma

 

Hemangiomi se mogu tretirati pomoću lekova, krema, laserom ili hirurškim putem. Izbor intervencije zavisi od veličine i mesta na kome se nalazi promena. Jedan od faktora izbora tretmana je i godine pacijenta. Zato je pre izbora tretmana neophodno obaviti lekarski pregled.

 

Kako se izvodi laserska intervencija?

Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji. Pre same intervencije se namaže anestetička krema, sačeka se da ista deluje a potom se pristupi laserskom tretmanu. Tretman traje između 10 i 20 minuta, a opet sve zavisi od veličine promene. Nakon intervencije postoji crvenilo okolne kože i same promene. Koža se posle tretmana tretira prema našem datom uputstvu odgovarajućim kremama. Neophodno je izbegavati sunce 2 do 3 nedelje nakon tretmana.

Smanjivanje proširenih pora

Proširene pore možemo definisati kao sitni otvori na koži, a kroz koje izlazi sebum.

 

Sebum je prirodna supstanca koju luče ćelije kože sa ciljem da se ta ista koža zaštiti od spoljnih uticaja i da se koža održava glatkom i zategnutom.

 

Nekoliko faktora deluju na to u kojoj meri će se videti pore. Pore kod nekih osoba mogu biti gotovo i nevidljive, a kod drugih jako izražene.

 

Najvažniji faktor koliko su pore kod nekih osoba izražene je pre svega genetika.

 

Tip genetike određuje kakav tip kože imate. Masna i mešovita koža luči više sebuma i kod takvih osoba su i pore vidljivije. Drugi faktor je proces strarenja i gubitka kolagena.

 

Treći i ne malo važan fakor je spoljna sredina u smislu, svakodnevnih aktivnosti i navika, mesta rada, izloženost dimu, hemikalijama i drugim iritantnim materijama, pušenje, preterano izlaganje suncu ili odlazak u solarijum i slično.

 

Kako se tretiraju proširene pore?

 

S obzirom da su pore otvori na koži, one su dobro mesto za ulazak nečistoća u dublje slojeve kože.

 

Tako je mogućnost iritacije i infekcije kože veća.

 

Zato je dobro da osobe koje imaju proširene pore češće rade tretmane u smislu čišćenja lica i eksfolijacije kože, kao i da svakodnevno u nezi koriste aktivne principe: AHA i BHA kiseline i retinolske kreme.

U našoj ordinaciji postoji protokol sa kojim se „borimo“ protiv proširenih pora. Savetujemo pre svega Venus glow tretman – dubinsko čišćenje lica, a potom neki od laserskih tretmana za kvalitet kože i sužavanju pora.

 

Venus Glow je tretman koji možete raditi tokom cele godine jer efikasno uklanja nečistoće iz pora, a u isto vreme vrši osvežavanje lica.

Laserski tretmani koji su dostupni svuda u svetu, dostupni su i u našoj ordinaciji.

 

Ovi tretmani se obično rade u periodu jesen zima i rano proleće, kada sunčevi zraci nisu jaki. Tu mislimo na Co2 laser, Frax laser, Morpheus 8 tretman i slično.

 

Laserskim tretmanima delujemo na površni sloj kože sa ciljem poboljšavanja kvaliteta kože, podsticanja produkcije kolagena i samim tim sužavanje proširenih pora.

Naravno pre svakog tretmana laserom neophodan je pregled lekara da bi se jasno definisali ciljevi, da bi dobili uvid u stanje vaše kože i izabrali odgovarajući tretman za vas. 

Uklanjanje bora

Laserska epilacija Nordlys IPL laserom, lasera Candela jedina je takva u svetu. U pitanju je zaštićena tehnologija rada IPL lasera na nižim talasnim dužinama.

 

To u prevodu znači da tretman ne boli a efikasnost je u rangu najpoznatijih marki lasera koje rade epilaciju, samo što je tretman neuporedivo brži.

 

Da li je uklanjanje dlačica trajno?

Jeste, uklanjanje dlačica je trajno s tim što je potrebno ponoviti par tretmana u razmaku od tri nedelje. Ovo je bitno da bi se dlačice u svim stadijumima razvoja ravnomerno uklonile.

 

Postoji li priprema za lasersku epilaciju Nordlys IPL laserom?

Specifična priprema ne postoji, osim brijanja regije koja se epilira, što je uobičajena procedure za sve laserske epilacije.

 

Takodje, ne savetuju se epilacija na sveže osunčanoj koži, samo zbog efikasnosti tretmana, ali Nordlys IPL apsolutno ne može da naškodi čak i da ste sveže osunčani.

 

Koliko traje tretman laserske epilacije Nordlys laserom?

Tretman traje svega par minuta i znatno je brži od drugi konkurentskih lasera, jer nema vraćanja na prethodno mesto. Što u prevodu znači, gde je laserski zrak prošao, nema vraćanja. Za vreme tretmana laserske epilacije, pacijent nosi zaštitne naočare, dok lekar, ili sestra nose specijalne naočare za Nordlys IPL laser.

 

Šta posle tretmana Nordlys IPL laserom?

Posle tretmana idete svojoj kući. Neposredno nakon tretmana, sestra Vam može namazati tanak sloj umirujuće kreme na tretiranu kožu. 

 

Ono što je bitno je da na koži nema nikakvog crvenila, niti iritacije, nakon laserske epilacije.

Savetuje se nanošenje kreme za sunčanje par dana nakon tretmana.

 

Na koliko se ponavlja tretman lasersle epilacije Nordlys IPL laserom?

Tretman se ponavlja na tri nedelje i obično je potrebno nekoliko tretmana u zavisnosti koliko je bilo dlačica na koži, njihove prebojenosti i debljine.

 

Candela Nordlys IPL laser predstavlja jedini laser te vrste na svetu i njime se mogu epilrati svi tipovi kože tokom cele godine.

Uklanjanje fleka i hiperpigmentacija

Mrlje i hiperpigmentacija na koži mogu biti frustrirajuće za tretiranje, ali uz Candela Nordlys laser je moguće brzo i efikasno ih ukloniti. Ova napredna laserska tehnologija koristi specijalizovani ručni nastavak za ciljanje i razgradnju pigmenata u koži, što dovodi do ujednačenijeg i mlađeg tena.

 

Candela Nordlys laser je pogodan za sve tipove kože i može se koristiti za uklanjanje različitih vrsta mrlja i hiperpigmentacija, uključujući dobne mrlje, sunčeve mrlje, pegice i melazmu. Tretman nije invazivan i ne zahteva oporavak, što ga čini idealnim rešenjem za zauzete osobe.

 

Tokom tretmana, laser se primenjuje na oštećena područja kože, gde isporučuje kratke impulse energije za razgradnju viška pigmenta. Postupak se generalno dobro podnosi, a pacijenti mogu osetiti blagu nelagodu ili toplotu tokom tretmana.

 

Nakon tretmana, pacijenti mogu doživeti blago crvenilo ili otok, ali to se obično rešava u roku od nekoliko sati. Važno je izbegavati izlaganje suncu i koristiti zaštitni faktor kako bi se koža zaštitila od daljnjeg oštećenja.

 

Zavisno od obima hiperpigmentacije, možda će biti potrebno više tretmana da bi se postigli željeni rezultati. Vaš zdravstveni radnik može preporučiti prilagođeni plan tretmana kako bi vam pomogao da postignete svoje ciljeve nege kože.

 

Ukupno gledano, Candela Nordlys laser nudi sigurno i efikasno rešenje za uklanjanje mrlja i hiperpigmentacija, što vam omogućava da postignete sjajniji, mlađi ten sa minimalnim oporavkom.

 
Uklanjanje hematoma i modrica

Laserska epilacija Nordlys IPL laserom, lasera Candela jedina je takva u svetu. U pitanju je zaštićena tehnologija rada IPL lasera na nižim talasnim dužinama.

 

To u prevodu znači da tretman ne boli a efikasnost je u rangu najpoznatijih marki lasera koje rade epilaciju, samo što je tretman neuporedivo brži.

 

Da li je uklanjanje dlačica trajno?

Jeste, uklanjanje dlačica je trajno s tim što je potrebno ponoviti par tretmana u razmaku od tri nedelje. Ovo je bitno da bi se dlačice u svim stadijumima razvoja ravnomerno uklonile.

 

Postoji li priprema za lasersku epilaciju Nordlys IPL laserom?

Specifična priprema ne postoji, osim brijanja regije koja se epilira, što je uobičajena procedure za sve laserske epilacije.

 

Takodje, ne savetuju se epilacija na sveže osunčanoj koži, samo zbog efikasnosti tretmana, ali Nordlys IPL apsolutno ne može da naškodi čak i da ste sveže osunčani.

 

Koliko traje tretman laserske epilacije Nordlys laserom?

Tretman traje svega par minuta i znatno je brži od drugi konkurentskih lasera, jer nema vraćanja na prethodno mesto. Što u prevodu znači, gde je laserski zrak prošao, nema vraćanja. Za vreme tretmana laserske epilacije, pacijent nosi zaštitne naočare, dok lekar, ili sestra nose specijalne naočare za Nordlys IPL laser.

 

Šta posle tretmana Nordlys IPL laserom?

Posle tretmana idete svojoj kući. Neposredno nakon tretmana, sestra Vam može namazati tanak sloj umirujuće kreme na tretiranu kožu. 

 

Ono što je bitno je da na koži nema nikakvog crvenila, niti iritacije, nakon laserske epilacije.

Savetuje se nanošenje kreme za sunčanje par dana nakon tretmana.

 

Na koliko se ponavlja tretman lasersle epilacije Nordlys IPL laserom?

Tretman se ponavlja na tri nedelje i obično je potrebno nekoliko tretmana u zavisnosti koliko je bilo dlačica na koži, njihove prebojenosti i debljine.

 

Candela Nordlys IPL laser predstavlja jedini laser te vrste na svetu i njime se mogu epilrati svi tipovi kože tokom cele godine.

Uklanjanje kapilara

Uklanjanje kapilara sa nogu laserom predstavlja zlatni standard u ovim procedurama. Naime, zastareli metodi uklanjanja kapilara su podrazumevali ubrizgavanje supstanci poput etil sklerola, ili alkohola u krvne sudove u cilju da dodje do kolapsa i zatvaranja krvnih sudova. ND YAG laser 1064 nm predstavlja apsolutno metodu izbora u uklanjanju kapilara sa nogu.

 

Po čemu se razlikuje od starih metoda?

Ubrizgavanjem supstanci u krvne sudove možeda dodje do pojave modrica, odnosno izlivanja krvi van krvnog suda. Izlivanje van krvnog suda može da dovede do pojave hronične modrice, odnosno hemosiderinske fleke, što se ne dogadja kod lasera.

 

Kako deluje laser prilikom uklanjanja krvnih sudova na nogama?

Suština Candela Nordlys ND YAG lasera, koji je nasavremeniji takav laser na svetu, je  da deluje direktno na zid malih krvnih sudova i kapilara i kapilari nestaju kako traje tretman, na oči pacijenta.

 

Da li boli tretman?

Tretman laserskog uklanjanja kapilara je apsolutno bezbolan i jedino šta može da se oseti je sasvim blago peckanje na mestu delovanja lasera. Ovo peckanje se sasvim podnošljivo i traje veoma kratko. Za ceo laserski tretman uklanjanja kapilara treba svega nekoliko minuta, u zavisnosti od površine na kojoj se kapilari nalaze.

 

Šta posle tretmana?

Posle tretmana može da dodje do pojave tačkastih mikrometarskih krastica i crvenila na mestu delovanja lasera.

 

Saveti posle tretmana laserskog uklanjanja kapilara

 

Nakon laserskog uklanjanja kapilara ND YAG laserom, odmah idete svojoj kući i nemate posebnu negu.

Može se nanositi umirijuća krema protiv otoka i crvenila u trajanju od par dana.

Takodje, savetuje se nošenje kreme sa zaštitnim faktorom, ukoliko se izlažete suncu.

Potrebno je nositi i elastičnu čarapu u trajanju od tri dana.

Uklanjanje melazme i oštećenja od sunca

Uklanjanje kapilara sa nogu laserom predstavlja zlatni standard u ovim procedurama. Naime, zastareli metodi uklanjanja kapilara su podrazumevali ubrizgavanje supstanci poput etil sklerola, ili alkohola u krvne sudove u cilju da dodje do kolapsa i zatvaranja krvnih sudova. ND YAG laser 1064 nm predstavlja apsolutno metodu izbora u uklanjanju kapilara sa nogu.

 

Po čemu se razlikuje od starih metoda?

Ubrizgavanjem supstanci u krvne sudove možeda dodje do pojave modrica, odnosno izlivanja krvi van krvnog suda. Izlivanje van krvnog suda može da dovede do pojave hronične modrice, odnosno hemosiderinske fleke, što se ne dogadja kod lasera.

 

Kako deluje laser prilikom uklanjanja krvnih sudova na nogama?

Suština Candela Nordlys ND YAG lasera, koji je nasavremeniji takav laser na svetu, je  da deluje direktno na zid malih krvnih sudova i kapilara i kapilari nestaju kako traje tretman, na oči pacijenta.

 

Da li boli tretman?

Tretman laserskog uklanjanja kapilara je apsolutno bezbolan i jedino šta može da se oseti je sasvim blago peckanje na mestu delovanja lasera. Ovo peckanje se sasvim podnošljivo i traje veoma kratko. Za ceo laserski tretman uklanjanja kapilara treba svega nekoliko minuta, u zavisnosti od površine na kojoj se kapilari nalaze.

 

Šta posle tretmana?

Posle tretmana može da dodje do pojave tačkastih mikrometarskih krastica i crvenila na mestu delovanja lasera.

 

Saveti posle tretmana laserskog uklanjanja kapilara

 

Nakon laserskog uklanjanja kapilara ND YAG laserom, odmah idete svojoj kući i nemate posebnu negu.

Može se nanositi umirijuća krema protiv otoka i crvenila u trajanju od par dana.

Takodje, savetuje se nošenje kreme sa zaštitnim faktorom, ukoliko se izlažete suncu.

Potrebno je nositi i elastičnu čarapu u trajanju od tri dana.

Uklanjanje ožiljaka

CO2 frakcionisani laser je zlatni standard za uklanjanje ožiljaka, kako postoperativnih, tako i ožiljaka od akni.

 

Ovaj laser deluje tako što kontrolisano spaljuje površinski sloj kože u tačkicama, i tako ima frakcionisano dejstvo, odnosno ostavlja izmedju mesta delovanja polja zdrave kože.

 

CO2 laser već preko 20 godina predstavlja nezamenljivo orudje u lečenju svih vrsta ožiljaka.

 

Kako izgleda tretman CO2 frakcionisanim laserom?

Potrebno je da na tretman dodjete bar petnaestak minuta ranije, kako bi Vam medicinska sestra očistila lice, ili kožu ožiljka, i nanela anestetičnu kremu koja treba da stoji par minuta da bi delovala.

 

Da li boli tretman CO2 laserom?

Tretman CO2 laser je sasvim blago neprijatan, i ono što pacijent može da oseti je blago peckanje u regiji gde je laser prošao.

 

Ovo peckanje traje par sati nakon procedure, i sasvim lepo reaguje na hidrantne i umirujuće kreme koje se savetuju posle lasera.

 

Kako izlgeda koža nakon tretmana CO2 laserom?

Nakon tretmana može da dodje do pojave crvenila koje može da traje i par dana.

Takodje, može da dodje do pojave blagih i plitkih krastica na koži koje ne savetujemo da se nasilno skidaju.

 

Ako se radi laserski tretman lica, onda može da dodje do pojave crvenila i pacijentima savetujemo da ne idu na posao bar u trajanju od dva do tri dana.

Kožu je potrebno hidrirati kremom koju Vam lekar preporuči nekoliko puta na dan.

 

Saveti nakon CO2 tretmana?

Potrebno je izbegavanje sunca u trajanju od par dana, a kada izlazite napolje potrebno je nositi kremu sa zaštitnim faktorom 50. 

Tretman se ponavlja obično nakon mesec dana.

Uklanjanje strija

Lasersko uklanjanje strija je jedini način da se strije umanje i otklone, i ni jedan drugi način nije efikasan kao ovaj.

Laserom se mogu tretirati crvene strije, kao i starije, bele strrije.

U lečenju strija savetujemo da se koristi više različitih lasera, u zavistnosti od njihove širine, dubine, ali i starosti.

 

Kako izgleda tretman uklanjanja strija laserom?

U ordinaciji SN MEDIC koristi se tri lasera za uklanjanje strija. Frakcionisani CO2 laser, Candela Nordlys IPL, Candela Nordlys Frax , kao i Morpheus 8.

Pre tretmana, potreban je detaljan pregled lekara, kako bi se napravio protokol za svakog pacijenta posebno.

Priprema za tretman ne postoji. Potrebno je doći 15ak minuta ranije kako bi se nanela anestetična krema.

 

Da li boli tretman laserom?

Tretman uklanjanja strija laser je sasvim blago neprijatan, i ono što pacijent može da oseti je blago peckanje u regiji gde je laser prošao.

Ovo peckanje traje par sati nakon procedure, i sasvim lepo reaguje na hidrantne i umirujuće kreme koje se savetuju posle lasera.

 

Kako izgleda koža nakon tretmana strija laserom?

Nakon tretmana može da dodje do pojave crvenila koje može da traje i par dana.

Takodje, može da dodje do pojave blagih i plitkih krastica na koži koje ne savetujemo da se nasilno skidaju.

Kožu je potrebno hidrirati kremom koju Vam lekar preporuči nekoliko puta na dan.

 

Saveti nakon laserskog uklanjanja strija?

Potrebno je izbegavanje sunca u trajanju od par dana, a kada izlazite napolje potrebno je nositi kremu sa zaštitnim faktorom 50.

Tretman se ponavlja obično nakon mesec dana. Broj tretmana zavisi od količine i vrste strija.

Uklanjanje tetovaža

Uklanjanje tetovaža laserom je jedini način da se ukloni tetovaža koju više ne želite na svojoj koži.

Pico laser predstavlja zlatni standard za uklanjanje tetovaža i našim pacijentima u ordinaciji SN Medic, dostupan je upravo taj laser.

 

Kako izgleda tretman uklanjanja tetovaža?

Potrebno je da na tretman dodjete bar petnaestak minuta ranije, kako bi Vam medicinska sestra očistila lice,  i nanela anestetičnu kremu koja treba da stoji par minuta da bi delovala.

 

Da li boli uklanjanje tetovaža laserom?

Tretman uklanjanja tetovaža je apsolutno i potpuno bezbolan.

Tokom tretmana PICO laserom, možete da osetite samo blagu toplotu u regiji delovanja lasera.

 

Kako izlgeda koža nakon uklanjanja tetovaže PICO laserom?

Nakon tretmana može da dodje do pojave beličaste kože koja traje par sati.

Nakon nekoliko dana može da dodje do pojave manjih plikova na pojedinim mestima, što ne treba da Vas brine.

Pojava da tetovaža počinje da bledi javlja se par dana nakon prvog tretmana.

Svojim aktivnostima vraćate se odmah bez ikakvog perioda oporavka.

Kožu je potrebno hidrirati kremom koju Vam lekar preporuči nekoliko puta na dan.

 

Saveti nakon uklanjanja tetovaža laserom

Potrebno je izbegavanje sunca u trajanju od par dana, a kada izlazite napolje potrebno je nositi kremu sa zaštitnim faktorom 50. Tretman se ponavlja obično nakon mesec dana.

Uklanjanje trajne šminke

Uklanjanje trajne šminke Candela Picoway laserom  je kozmetički tretman koji koristi tehnologiju picosekundnog lasera za uklanjanje trajne šminke sa kože.

 

Candela Picoway laser koristi kratke impulse visokoenergetskih svetlosnih zraka u vrlo kratkom vremenskom periodu, što omogućava precizno usmeravanje zraka na ciljano područje kože, bez oštećenja okolnog tkiva.

 

Trajna šminka se obično sastoji od pigmenta koji se ubrizgava u gornji sloj kože, tako da se Candela Picoway laser fokusira na razbijanje ovih pigmentnih čestica na manje, a zatim na prirodni način eliminiše preko imunog sistema. Ovaj proces se obično sastoji od nekoliko tretmana, u zavisnosti od veličine i dubine tretiranog područja, kao i vrste pigmenta koji se uklanja.

 

Candela Picoway laser je poznat po tome što može ukloniti širok spektar boja pigmenta, uključujući tamne i intenzivne boje koje su teže ukloniti drugim metodama. Tretman se obično obavlja pod lokalnom anestezijom ili hlađenjem kože kako bi se umanjila nelagodnost i bol tokom tretmana.

Venus Glow

Venus Glow predstavlja najsavremeniju tehnologiju za hidroabraziju i podmlađivanje. Ovaj tretman predstavlja zamenu za tradicionalne tretmane čišćenja lica u kozmetičkim salonima, ali i mnogo više od toga.

Tretman traje samo 15 minuta, nakon čega dobijate:

  • Dubinski očišćeno lice
  • Poboljšanu elastičnost i hidrataciju kože
  • Uklonjene akne i mitisere
  • Kontrolisano lučenje sebuma
  • Ujednačen ton kože
  • Sjaj kože

Ovaj tretman je odlična priprema i za sve naše tretmane, poput hijaluronskih filera, botoksa, PRP tretmana i drugih.


Venus Glow tehnologija funkcioniše na bazi sledećih tehnologija:


ADAPTIVNI VAKUUM – nežno uvlači kožu u vrh aplikatora radi otvaranja i čišćenja pora, uklanjajući mrtve slojeve kože. Povećava mikrocirkulaciju i oksigenaciju tkiva. Vakuum se podešava u 3 modaliteta i prilagođava koži pacijenta.


ROTIRAJUĆI 360` NASTAVAK – dok je koža uvučena u vrh aplikatora, rotirajući nastavak raspršuje vodeni mlaz, a mikromasaža kože ubrzava širenje i apsorpciju nutrijenata.

MLAZNICE – svaki mlaz je tanji od vlasi kose, a veličina zahvaćene površine na koži iznosi 50-70 mikrona. Omogućuje pročišćenoj vodi da svaku poru dubinski očisti.

Tretman je namenjen svim tipovima kože.

Lasersko podmladjivanje šaka

Ako na šakama imate flekice i pegice, koje se mogu širiti na podlaktice, verovatno imate nešto što se zove solarni lentigo.

 

U pitanju je oštećenje kože od strane uv zraka, pri čemu u koži dolazi do umnožavanja ćelija koje daju pigment i nazivaju se melanociti.

 

Najbolja opcija lečenja solarnog lentiga trenutno je laserski tretman Candela Nordlys laserom.

 

Kod ovog tretmana dolazi do izlaganja kože šaka IPL svetlu odredjene talasne dužine nakon čega flekice i pegice po Vašim rukama nestaju.

 

Ovaj tretman je potpuno komforan za pacijenta, izvod se za samo nekoliko minuta, i ne postoji nikakav period oporavka.

PWS (Port Wine Stain) laserski tretman

PWS ili Port Wine Stain predstavlja urodjenu malformaciju kože.

 

U pitanju su takozvani plavo-ljubičasti, ili roze belezi koje se mogu nalaziti na bilo kom delu tela, a veoma često zahvataju lice, i mogu da zahvate bilo koju površinu tela.

 

Tretman izbora kod ovih malformacija je samo jedan laser na svetu, a jedini takav laser se nalazi u našoj zemlji upravo u našoj ordinaciji i naziva se Candela V-Beam, odnosno Pulse Dye Laser.

 

Tretman ovim laserom se izvodi nakon stavljanja male količine anestetične kreme na samu promenu i traje svega nekoliko minuta.

 

Nakon tretmana odmah idete svojoj kući, ali postoji odredjeni period oporavka u trajanju od par dana kada može tretirana koža da blago potamni.

 

PWS se tretira Pulse Dye Laserom najčešće nekoliko puta da bi se dobilo, posvetljivanje, ili eliminisanje lezije.

Lasersko uklanjanje proširenih vena

Candela ND Yag laser je najbolji laser za uklanjanje proširenih vena koji se trenutno nalazi na tržištu.

 

U pitanju je laser koji se zajedno sa Candela Nordlys laserom može koristiti kako za uklanjanje sitnih kapilara, tako i za uklanjanje krupniji vena i venskih jezera na bilo kom delu tela.

 

Jedinstvena, patentirana tehnologija omogućava krajnje komforan tretman koji traje svega nekoliko minuta i ima minimalno kratak, do nikakav period oporavka.

 

Za postizanje punih rezultata i i potpuno uklanjanje proširenih vena i kapilara, najčešće je potrebno ponoviti tretman nekoliko puta.

 

Nakon tretmana treba izbegavati saune, masaže i intenzivnu fizičku aktivnost u trajanju od par dana.

Lasersko uklanjanje bradavica

Bradavice koje se mogu naći na šakama i tabanima, predstavljaju veoma neugodan problem, kako estetski, a kada su zapuštene mogu da predstavljaju i funkcionalni problem.

 

Njih najčešće izaziva HPV, odnosno humani papiloma virus, i zarazimo se rukovanjem sa zaraženom osobom, ili kada bosi hodamo po bazenima.

 

U pitanju su neugodni izraštaju na dlanovima i tabanima koji se veoma teško otklanjaju konvencionalnim metodama, tipa melema, ili losiona. 

 

A, napominjemo da je davno prošlo vreme hirurških intervencija u svrhu njihovog lečenja.

 

Sada postoji ND YAG Candela laser, koji svojim zrakom visoke energije prodire duboko u kožu i ne samo da odstranjuje bradavicu u celosti, nego i eliminiše sve virusne partikule, tako da ne postoji mogućnost njihovog ponovnog nastanka.

 

Tretman je veoma komforan za pacijenta, traje svega nekoliko minuta i pacijent odmah nakon tretmana odlazi svojoj kući.

 

Period oporavka traje par dana, kada dolazi do otpadanja sveže formirane krastice.

 

Zakažite konsultaciju

Hvala Vam na poruci,
neko iz SN Medic tima će Vam se uskoro javiti.