Antiaging

Otklonite sve znake starenja, umornog izgleda i nedostataka na koži minimalno invazivnim procedurama, bez straha od veštačkog izgleda.

Naši tretmani

Korekcija usana

Usne su uvek bile simbol ženstvenosti i lepote žene kroz ljudsku istoriju. Sa ekspanzijom korišćenja hijaluronskih filera desila se i ekspanzija neprirodnog (patkastog ili kobasičastog) izgleda usana. U ordinaciji SN Medic zalažemo se za prirodan izgled u sklopu fizionomije Vašeg lica i to je razlog zašto su nam hiljade pacijenata ukazale poverenje.

 

Usne se mogu korigovati ukoliko želite da naglasite ženstvenost u mlađem ili starijem životnom dobu, a već posle 35.godine, dolazi do postepenog gubitka volumena usana, te se korekcijom usana hijaluronskim filerima „sat“ vraća unazad.

 

Ova intervencija se izvodi korišćenjem najkvalitetnijih materijala koji daju trajnost oko godinu dana. Sama intervencija je potpuno bezbolna i izvodi se mazanjem anestetičkog gela na usne i stomatološke blok anestezije. Nakon intervencije može doći do sasvim blagog otoka i prolaznih modrica koji se povlače za 2-3 dana.

Korekcija nosa filerima

Nehirurška korekcija nosa hijaluronskim filerima je veoma brzo, efikasno i elegantno rešenje ukoliko imate spušten vrh nosa ili krivinu na nosu, a čak može biti efikasna i kod širokih nozdrva i devijacije septuma.

 

U pitanju je metoda koja je kada se izodi od strane lekara specijaliste potpuno bezbedna za pacijenta.

 

Nehirurška korekcija nosa izvodi se pod uslovima lokalne anestezije nakon nanošenja anestetične kreme i potpuno je bezbolna i komforna za pacijenta.

 

Traje samo nekoliko minuta, a efekti intervencije traju i preko godinu i po dana.

Korekcija podočnjaka

Ukoliko na sebi vidite znake umora, udubljene podočnjake i ukoliko izgledate nenaspavano, vi ste kandidat za korekciju podočnjaka. Nehirurška korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima predstavlja brzu i veoma efikasnu proceduru kojom možete rešiti umoran izgled i izražene podočnjake i izgledati nekoliko godina mlađi nakon samo par minuta.

 

Intervencija se izvodi uz prethodnu pripremu u vidu mazanja anestetične kreme na lice i potpuno je bezbolna.

 

Cela intervencija traje nekoliko minuta, a efekti traju 12-18 meseci, a neretko i duže. Nakon ove intervencije u našoj ordinaciji nemate nikakve modrice niti druge tragove intervencije, tako da se vraćate svojim aktivnostima odmah nakon intervencije.

Aesppla tretman

Aesplla je poli-L-mlečna kiselina koja se koristi u estetskoj medicini za tretiranje starenja kože. Ovaj tretman je poznat i kao Sculptra, a koristi se za stimulaciju proizvodnje kolagena u koži, što dovodi do povećanja volumena i popunjavanja bora i drugih znakova starenja.

 

Aesplla se obično primenjuje u seriji od tri do četiri tretmana, koji se obavljaju u razmaku od nekoliko nedelja. Tokom tretmana, Aesplla se ubrizgava u kožu pomoću finih iglica, a postupak obično traje oko 30 minuta.

 

Rezultati Aesplla tretmana se postepeno pojavljuju tokom nekoliko nedelja do nekoliko meseci nakon tretmana, jer stimulacija kolagena u koži traje neko vreme da se razvije. Rezultati su dugotrajni i mogu trajati do dve godine nakon završetka serije tretmana.

 

Aesplla tretman je bezbedan i ima malo neželjenih efekata, kao što su otok, crvenilo i modrice na mestu uboda, koji obično prolaze nakon nekoliko dana. Važno je da Aesplla tretman obavlja iskusni medicinski stručnjak u estetskoj medicini.

Nythia kolagen

Nythia kolagen je vrsta tretmana za kožu koji se koristi za lečenje ožiljaka od akni i podizanje tonusa lica. Ovaj tretman se sastoji od injekcija koje se primenjuju na određene delove kože kako bi se podstakao rast kolagena.

 

Kolagen je protein koji se prirodno nalazi u koži i igra ključnu ulogu u održavanju njenog zdravlja i izgleda. Kako starimo, proizvodnja kolagena u našem telu opada, što može dovesti do pojave bora, opuštene kože i drugih znakova starenja.

 

Kada se primeni, ovaj polimer podstiče rast kolagena u koži, čime se poboljšava njen izgled i elastičnost. Ovaj tretman se najčešće koristi za lečenje ožiljaka od akni, jer pomaže u zaceljivanju kože i smanjenju vidljivosti ožiljaka.

 

Nythia kolagen takođe može pomoći u podizanju tonusa kože lica i uklanjanju bora. Rezultati ovog tretmana se obično vide nakon nekoliko nedelja, a traju nekoliko meseci. Ponavljanje tretmana može održati dugoročne rezultate.

 

Važno je napomenuti da tretman kolagenom nythia zahteva stručnu primenu. Injekcije se obično primenjuju u klinici ili medicinskom centru pod nadzorom iskusnog stručnjaka.

 

Osim toga, kao i kod svakog tretmana, postoji mogućnost neželjenih efekata, pa je važno razgovarati sa stručnjakom o potencijalnim rizicima i koristima ovog tretmana pre nego što se odlučite za njega.

Juvederm Harmonica

Juvederm Harmonica Filler je vrsta dermalnog filera koji se koristi za pomlađivanje i poboljšanje lica. Namenjen je pružanju prirodnog i suptilnog poboljšanja srednjeg dela lica, posebno obraza i jagodica, istovremeno poboljšavajući teksturu kože i smanjujući pojavu bora.

 

Juvederm Harmonica Filler je napravljen od hijaluronske kiseline, supstance koja se prirodno javlja u telu i pomaže održavanje hidrirane i elastične kože. Filer se ubrizgava u kožu pomoću male igle, a rezultati mogu trajati do 18 meseci, u zavisnosti od pojedinca i tretiranog područja.

 

Proces tretmana je obično brz i relativno bezbolan, pri čemu većina pacijenata oseća samo blagu nelagodnost tokom ubrizgavanja. Takođe, oporavak nakon tretmana je minimalan, pa većina pacijenata može odmah da se vrati u svoje uobičajene aktivnosti nakon procedure.

 

Kao i kod bilo koje medicinske procedure, važno je konsultovati se sa kvalifikovanim i iskusnim stručnjakom kako biste utvrdili da li je ovaj tretman pravi za Vas.

Full face remodelling

Full face pristup u antiagingu podrazumeva da se Vaše lice detaljno sagleda u svim njegovim delovima.

 

Potom se pravi individualni plan za svakog pacijenta posebno koji podrazumeva različite količine hijaluronskih filera.

 

U ove svrhe se koriste samo najkvalitetniji hijaluronski fileri na tržištu koji podrazumevaju ekstremno visok profil bezbednosti, efikasnosti, kao i dugotrajnosti.

Za full face pristupom, u samo jednom dolasku izgledaćete mladje, svežije, i atraktivnije.

Korekcija brade

Brada može da bude uvučena, ili povijena put nagore.

 

Jedna zanimjivost, da li ste znali da se u bradu nalazi jedini mišić na našem licu koji vremenom ojačava i podiže bradu uvis, dok se na svim drugim delovima nalaze mišići koji gube tonus.

 

Brada se može korigovati hijaluronskim filerima, kako u smislu njene projekcije put napred,  u smislu dodavanja volumena, tako i u smislu onemogućavanja njenog povijanja nagore.

 

Brada je ekstremno važna u smislu da daje tonus donjem delu lica, i kada ne postoje problemi kod brade, onda je i jawline bolje definisan.

Korekcija jagodica

Jagodice na našem licu sprečavaju pad tonusa lica. Prirodno manje izrazene jagodice vrlo često u određenoj dobi, najčešće nakon 30. godine utiču da naše lice počne brze da „pada“.

 

Visoko podignute jagodične kosti i obrazi su oduvek bili sinonim mladosti i mladolikog izgleda. Jagodice su veoma bitne u anatomiji naših podočnjaka i kompletnog tonusa lica sve do „jawline“.

 

Korekcija jagodica kod mlađih osoba radi se u cilju „bjutifikacije“ i postizanja ženstvenijeg izgleda, a kod svih ostalih je neizostavni deo i polazna tačka svih korekcija.

 

Korekcija jagodica izodi se gušćim filerima i njeni efekti traju oko 12-18 meseci. Intervencija je bezbolna i traje samo nekoliko minuta. Nakon intervencije se vraćate svim svojim aktivnosti bez znakova intervencije.

Botoks tretmani lica

Botoks lica, poznat i kao botulinum toksin, je injekcijski tretman koji se koristi za smanjenje bora na licu i drugim delovima tela. Botoks je najčešće korišćen tretman protiv bora i jedan je od najpopularnijih estetskih tretmana u svetu.

 

Botoks se injektira u mišiće koji uzrokuju bore, a toksin blokira signal iz živca u mišić, što dovodi do opuštanja mišića i smanjenja vidljivosti bora. Najčešće se koristi za tretiranje bora između obrva, na čelu i oko očiju (tzv. ‘krajevi očiju’ ili ‘bore smejalice’).

 

Botoks se takođe može koristiti za smanjenje znojenja ispod pazuha, kao i za tretiranje migrena, grčeva vrata i drugih medicinskih problema.

 

Injekcije botoksa obično traju oko 15 minuta, a rezultati se obično počinju videti u roku od nekoliko dana do nedelju dana. Rezultati su privremeni i traju otprilike tri do četiri meseca, nakon čega se tretman mora ponoviti ako želite održati vidljivost rezultata.

 

Iako je botoks siguran tretman, može imati nuspojave, poput crvenila, modrica i otoka na mestu uboda, glavobolje, povišene temperature i drugih manjih neželjenih efekata. Zato je važno da se tretman izvodi kod stručnog lica koje ima iskustva u primeni botoksa.

Botoks kod prekomernog znojenja

Ukoliko imate problem prekomernog znojenja (naročito u regiji pazuha, dlanova i tabana), botoks tretman je izuzetno delotvoran.

 

Hiperhidroza, odnosno prekomerno znojenje je neprijatno, uznemiravajuće i može da poremeti svakodnevni život. Botoks deluje tako što blokira nervne signale koji su odgovorni za znojenje i na taj način sprečavamo znojne žlezde da izlučuju previše znoja. Efekat tretmana je i do 4 meseca.

Kako se izvodi intervencija?

Nakon aplikovanja topijske anestezije, malom insuliskom iglicom se vrši aplikovanje preparata u željenu regiju.

Koliko traje intervencija?

Intervencija traje oko 15-ak minuta i nakon toga vraćate se uobičajenim aktivnostima.

Koliko traje oporavak?

Botoks je bezbedan i siguran tretman. Oporavak je momentalan.

Smernice nakon intervencije 

Nakon tretmana u naredna 24h nije preporučljivo koristiti dezodoranse i kreme na tretiranoj regiji. Rezultati su vidljivi kroz 5-7 dana.

Botoks masetera

Botoks masetera je kozmetički tretman koji podrazumeva injekciju botulinum toksina, poznatog kao Botox, u maseter mišiće vilice kako bi se smanjila njihova veličina i poboljšao izgled donjeg dela lica. Maseter mišići su odgovorni za žvakanje i stiskanje vilice, a kada su preaktivni, mogu uzrokovati širi izgled vilice.

 

Tretman podrazumeva ubrizgavanje male količine Botoxa u maseter mišiće na svakoj strani vilice. Botox deluje tako što privremeno blokira nervne impulse koji uzrokuju kontrakciju mišića, što smanjuje njihovu veličinu i može rezultirati mršavijim i definisanijim izgledom vilice.

 

Botoks masetera je minimalno invazivan tretman koji obično traje oko 15-30 minuta. Rezultati nisu odmah vidljivi, ali obično počinju da se primećuju u roku od nekoliko dana, dok se puni efekat postiže nakon oko dve nedelje. Rezultati tretmana mogu trajati nekoliko meseci, nakon čega se tretman može ponoviti po potrebi kako bi se održao željeni efekat.

Bioremodelacija

Bioremodelacija predstavlja aplikovanje preparata u tačno određene tačke na licu (BAP tehnika), čime postižemo stimulaciju regeneracije tkiva i sintezu novog kolagena, a ujedno i blag lifting efekat. Na taj način, bez dodavanja volumena dobijamo čvršću kožu, hidriraniju i sprečavamo njeno dalje opuštanje.

 

Kako se izvodi intervencija?

Nakon aplikovanja topijske anestezije, injekciono se u 10 specifičnih tačaka na licu, vrši aplikacija preparata na bazi visoke koncentracije pretežno neumrežene hijaluronske kiseline.

 

Koliko traje intervencija?

Intervencija traje oko 15-ak minuta, bezbolna je ili osetite blago peckanje i nakon toga vraćate se uobičajenim aktivnostima.

 

Koliko traje oporavak?

Oporavak je brz. Na mestima aplikacije moguće je kratkotrajno crvenilo i blago primetna ispupčenja u regijama gde je tanja koža, koja se povlače kroz nekoliko sati, a kroz nekoliko dana primetićete zategnut izgled i blistavu kožu. Tretman se ponavlja nakon mesec dana kako bismo imali pun i dugotrajniji efekat.

 

Smernice nakon intervencije

Ukoliko je neophodno možete da hladite tretiranu regiju. Nije potrebno masirati lice. Izbegavajte aktivnosti koje uključuju toplotu naredna 24h: intenzivno vežbanje, saune, vruće kupke, kao i šminkanje. Narednih 7 dana ne savetuju se laserski tretmani lica, kozmetičarski tretmani, mikrodermoabrazija, depilacija, hemijski piling.

Korekcija jawline

Jawline korekcija hijaluronskim filerima izvodi se ukoliko imate problem „padajućeg“ obraza. Filer se aplikuje u regiji donje vilice, brade i ugla mandibule.

 

Za jawline korekciju koriste se materijali velike gustine, pa je trajnost ove korekcije i preko godinu i po dana. Sama intervencija je potpuno bezbolna, traje oko desetak minuta, i možete se odmah vratiti svim svojim aktivnostima bez tragove intervencije na licu.

 

Ukoliko smatrate da ste kandidat za ovu intervenciju, neophodno je obaviti pregled, jer u slučajevima većeg stepena spuštanja obraza, potrebno je uraditi hiruršku intervenciju – mini lift.

Mezoterapija

Mezoterapija je injekciona procedura kojom se u središnji sloj kože (mezoderm) unose kokteli na bazi neukrštene hijaluronske kiseline, vitamina, aminoselina, peptida, antioksidanasa, čime direktno poboljšavamo kvalitet kože.

 

Ono što je najvažnije jeste da se ovim tretmanom hranljive supstance unose direktno u kožu, a ne površinski, čime zamenjuje kremu naboljeg sastava. Na taj način hranimo kožu, podstičemo proizvodnju kolagena i stimulišemo njenu regeneraciju. 

Kako se izvodi intervencija?

Nakon aplikovanja topijske anestezije, injekciono se u kožu aplikuju mezoterapijski kokteli. Kokteli su posebno prilagođeni prema potrebama vaše kože.

Koliko traje intervencija?

Intervencija traje oko 15-ak minuta, komforna je ili osetite blago peckanje i nakon toga vraćate se uobičajenim aktivnostima.

Koliko traje oporavak?

 Na mestima aplikacije moguće je crvenilo, sitni hematomi ili  blag otok koji se veoma brzo povlače. Kroz par dana koža je vidno hidriranija, ten ujednačen, a sitne bore manje vidljive. 

Smernice nakon intervencije

U narednih 7 dana se savetuju neutralne obnavljajuće kreme na bazi pantenola, arnike i vitamina E, izbegavanje sunčanja, intenzivnih treninga, vrućih kupki, sauna i kupanja u bazenu. Šminkanje se savetuje nakon 24h. Takođe, u narednih par dana izbegavajte AHA kiseline u nezi i retinol kako ne bi došlo do iritacije kože. Ukoliko želite da vidite pun efekat mezoterapije, savetuju se 2-4 tretmana.

Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja proceduru kojom se na kožu nanose rastvori određenih kiselina i na taj način uklanja se njen površinski zaštitni sloj (hemijska eksfolijacija). Pored toga, stimuliše se obnavljanje kože, čime se poboljšava njena celokupna struktura i kvalitet.

 

Kako se izvodi intervencija?

U zavisnosti od vrste pilinga i u dogovoru sa vašim lekarom može da se vrši specifična priprema pred hemijski piling koja najčešće podrazumeva kreme na bazi retinola par nedelja pre tretmana. Nakon detaljnog čišćenja lica, nanosi se piling, sačekamo nekoliko minuta i potom neutrališemo kiselinu ukoliko je neophodno. Nakon toga nanosimo obnavljajuću masku za smirivanje kože.

 

Koliko traje intervencija?

Intervencija traje oko 15-ak minuta, možete osetiti samo blago peckanje. Ukoliko ste radili blaži površinski piling, možete se momentalno vratiti aktivnostima, a ukoliko je u pitanju neki dublji, ljuštenje počinje za 3-5 dana i traje oko 3 dana. Koža nakon toga je regenerisana, blistava i potpuno podmlađena.

 

Koliko traje oporavak?

Oporavak je samo kod dubljih pilinga oko 7 dana kada se završava i faza ljuštenja. 

 

Smernice nakon intervencije

Kod svih vrsta pilinga u narednih 10 dana se savetuju neutralne obnavljajuće kreme na bazi pantenola, arnike i vitamina E. U tom periodu izbegavati kiseline za kućnu upotrebu (AHA i BHA), vitain C i retinol zbog moguće iritacije kože. Obavezno je nanositi kreme za zaštitu od sunca sa SPF 50+ pri svakom izlasku napolje.

PRP tretmani

PRP tretman je najprirodnija metoda podmlađivanja kože sopstvenim faktorima rasta. Izvanredne rezultate je pokazao u korekciji finih linija i borica na licu i vratu, stimulaciji rasta kose, smanjivanju ožiljaka i tamne prebojenosti podočnjaka.

 

Kako se izvodi intervencija?

Najpre se pacijentu izvadi venska krv u specijalnu epruvetu za PRP i potom se ta krv centrifugira kako bi se izdvojio serum bogat trombocitima. Nakon aplikovanja topijske anestezije, injekciono se u kožu vraća PRP tečnost. Trombociti iz seruma oslobađaju veliki broj faktora rasta koji deluju na regeneraciju i reparaciju tkiva, čime koža postaje jedra, blistava i zategnutija. Takođe ovom metodom se podstiče rast kose.

 

Koliko traje intervencija?

Intervencija traje oko 30 minuta, bezbedna je i bezbolna. 

 

Koliko traje oporavak?

 Na mestima aplikacije moguće je crvenilo, sitni hematomi ili  blag otok koji se veoma brzo povlače. Kroz par dana koža je vidno hidriranija, ten ujednačen, a sitne bore manje vidljive. 

 

Smernice nakon intervencije

U narednih 7 dana se savetuju neutralne obnavljajuće kreme na bazi pantenola, arnike i vitamina E, izbegavanje sunčanja, intenzivnih treninga, vrućih kupki, sauna i kupanja u bazenu. Šminkanje se savetuje nakon 24h. Takođe, u narednih par dana izbegavajte AHA kiseline u nezi i retinol kako ne bi došlo do iritacije kože. Ukoliko želite da vidite pun efekat PRP tretmana, savetuju se 3-5 tretmana u razmaku od mesec dana.

Skin boosteri

Skin boosteri su supstance na bazi hijaluronske kiseline koje na najefikasniji način hidriraju kožu. Znamo da hijaluronska kiselina ima moć da privuče i zadrži molekule vode u koži čime se smatra „rezervoarom vode“, podstiče produkciju kolagena, poboljčava njenu elastičnost i smanjuje inflamaciju.

 

Kako se izvodi intervencija?

Nakon aplikovanja topijske anestezije, injekciono se u kožu aplikuju preparati skin boostera. Na našem tržištu postoji nekoliko skin boostera i vaš lekar odabraće najbolju opciju za vas.

 

Koliko traje intervencija?

Intervencija traje oko 30 minuta, komforna je ili osetite blago peckanje. Mogu se injektirati u lice, vrat, dekolte ili šake.

 

Koliko traje oporavak?

 Na mestima aplikacije moguće je crvenilo, sitni hematomi ili  blag otok koji se veoma brzo povlače. Kroz par dana koža je vidno hidriranija, ten ujednačen, a sitne bore manje vidljive. 

 

Smernice nakon intervencije

U narednih 7 dana se savetuju neutralne obnavljajuće kreme na bazi pantenola, arnike i vitamina E, izbegavanje sunčanja, intenzivnih treninga, vrućih kupki, sauna i kupanja u bazenu. Šminkanje se savetuje nakon 24h. Takođe, u narednih par dana izbegavajte AHA kiseline u nezi i retinol kako ne bi došlo do iritacije kože. Ukoliko želite da vidite pun efekat skin boostera, savetuju se 3 tretmana u razmaku od 3-4 nedelje.

Zakažite konsultaciju

Hvala Vam na poruci,
neko iz SN Medic tima će Vam se uskoro javiti.